La campana “Sant Marcel·lí Champagnat” ja llueix al campanar del Monestir de Les Avellanes 

20/04/2022

En el marc de la 34a Trobada de Campaners d’Os de Balaguer, i dins del projecte “Que sonin les campanes al monestir”, el Monestir de Les Avellanes ha instal·lat la “Sant Marcel·lí Champagnat”, la quarta i última campana que s’instal·larà al campanar del monestir 

És la campana “Sant Marcel·lí Champagnat”, la quarta i última campana que s’ha instal·lat al campanar del Monestir de Les Avellanes. Després de ser beneïda, la campana ha iniciat la pujada per ser instal·lada al campanar, uns treballs que han necessitat una grua de grans dimensions. 

 

La “Sant Marcel·lí Champagnat” és una obra del mestre campaner Abel Portilla, i és la única campana que s’ha fet íntegrament a Os de Balaguer, des del motlle fins la fosa, a partir de mètodes totalment artesanals. 

 

A falta encara per concretar una data, durant l’estiu es durà a terme el primer repic de la campana, posant valor en la recuperació d’aquest patrimoni cultural i sonor, una recuperació que forma part del projecte “Que sonin les campanes al monestir”, impulsada l’any 2010 per la comunitat Marista i l’Associació d’Amics del Monestir Les Avellanes.

Ariadna Sanchez Ber