La Comissió d'urbanisme de Lleida informa sobre el projecte d'ampliació del Campus científic de Torrelameu

30/10/2019

L’Ajuntament i la Diputació de Lleida promouen la construcció d’un nou centre de recerca tecnològica del sector porcí

La Comissió territorial d’urbanisme de Lleida, presidida pel secretari d’Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra, ha emès avui un primer informe sobre el projecte de l’Ajuntament de Torrelameu (Noguera) i la Diputació de Lleida per ampliar l’actual Campus científic del municipi amb un nou centre de recerca tecnològica del sector porcí.

 

El Campus ocupa actualment 1,35 hectàrees a l’est de Torrelameu, i inclou el Centre d’Estudis Porcins (CEP), el Centre de Recerca Experimental Biomèdica Aplicada (CREBA) i la Unitat Quirúrgica Docent Veterinària de la Universitat de Lleida (UQD), inaugurada tot just el passat mes de març.

 

Amb la construcció de la UQD ha quedat pràcticament esgotat el sòl disponible al Campus però el desenvolupament de les tasques d’investigació precisa de noves instal·lacions. És per això que es proposa qualificar de sòl per a equipaments un total de 23.760 m2 situats entre la carretera LV-9224b, el carrer de Vilanova de la Barca i la carretera C-12.

 

En aquesta ubicació es construirà un nou centre de recerca tecnològica especialitzada en el sector porcí, reforçant així el Campus com a conjunt d’equipaments docents i científics especialitzats d’abast supramunicipal. Igualment, es consolida la importància del Campus per al desenvolupament econòmic i social del municipi, contribuint a l’equilibri territorial en l’àmbit dels estudis superiors, la recerca i la transferència tecnològica en el sector primari. A més, es preveu una franja lineal de zones verdes, de més de 2.200 m2, paral·lela a la carretera LV-9224b, que connectarà el Campus amb el nucli de Torrelameu.

Ampliació del sistema d’equipaments públics

 

Finalment, la Comissió ha aprovat una modificació del planejament de Vallbona de les Monges (Urgell) que canvia la qualificació de 30 àmbits, tant de sòl urbà com de sòl no urbanitzable, dels seus tres nuclis de població: Montblanquet, Rocallaura i Vallbona de les Monges.

 

Els canvis de qualificació permetran a l’Ajuntament guanyar 12.922 m2 per ampliar el sistema d’equipaments públics, millorar el sistema viari i reconèixer serveis tècnics existents, a més d’esmenar d’alguna errada. En aquest cas, la Comissió d’urbanisme ha aprovat la modificació però l’Ajuntament haurà de presentar un text refós amb algunes consideracions abans que pugui entrar en vigor.

Infolleida