La Coral Sant Jordi inaugura el 7è Juliol de Música i Poesia de Balaguer

11/07/2018

La Coral Sant Jordi ha iniciat aquest diumenge la setena edició del cicle Juliol de Música i Poesia amb una proposta de música coral catalana amb motiu del 70è aniversari de la fundació del cor.

El convent de Sant Domènec ha estat l'escenari d'aquest concert inaugural que ha tingut la poesia catalana com a eix vertebrador. En el concert "Cançons d’ahir, cançons d’avui", la Coral Sant Jordi, dirigida per Oriol Castanyer, en una primera part ha interpretat cançons dels pioners de la música coral del nostre país com Sardana de l'abril de Lluís Millet, Ametllers florits d'Agustí Borgunyó o Capvespre de Joaquim Serra i en la segona part, s'han pogut escoltar cançons d'alguns representants de les últimes generacions de creadors.

Des de l'organització del cicle estan molt satisfets de l'acollida que està tenint el cicle ja que segons Enric Arquimbau enguany "és l'edició en el que hi ha més entrades reservades cosa que ens fa tenir unes bones expectatives i iniciar el cicle amb molta il·lusió de que la feina feta durant l'any doni el seu fruit."

El cicle, que té com a objectiu fusionar música, poesia i patrimoni, continuarà el proper diumenge 15 de juliol. En aquest segon concert l’escenari es traslladarà al monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses amb l’actuació “La flauta virtuosa” a càrrec de Diatessaron amb música per a flauta de bec i baix continu del s.XVII que es fondrà amb el sonet de Shakespeare, el romancer de Milà i Fontanals -en el 200 aniversari del naixement-, i el recordatori a Montserrat Abelló en el seu centenari.
Infolleida