La Fira d'Àger potencia la seva vessant més cultural

04/12/2019

Se celebrarà pròpiament el dia 8 de desembre, però ja hi haurà activitats els dies 6 i 7

Tot a punt per a la 23a edició de la Fira d'Àger que se celebrarà aquest cap de setmana. Enguany la trobada té previst potenciar la seva vessant més cultural. Les activitats programades volen posar l'accent en diferents aspectes tots de caire cultural, artístic i socio-cultural i es distribuiran entre els dies 6 i 8 de desembre. La presentació de la fira s'ha fet aquest dimecres a la Diputació de Lleida i ha comptat amb les intervencions de l’alcaldessa, Mireia Burgués; la tinent d’alcalde, Paula Mestre; i els regidors Vicent Burgués i Jordi Cortasa.

Comptarà amb una nova proposta que serà un itinerari artístic en el qual es podran visitar dues exposicions. Una artesanal: patchwork, labor de retalls; i una d'artística acollida per l'obertura d'un nou espai expositiu a la localitat, que comptarà amb la participació d'artistes locals. La iniciativa vol convidar al visitant a endinsar-se en els carrers de la vila i descobrir part del seu nucli antic a través d'un circuit artístic contemporani combinat amb la tradició d'alguns oficis artesanals antics. El recorregut arribarà fins a l'edifici històric: la Col·legiata de Sant Pere d'Àger amb una jornada de portes obertes.

Durant els tres dies es podrà comptar amb propostes culturals en format de dos concerts musicals i d'un recital poètic. Al mateix temps en el marc de la fira s'acolliran una vuitantena d'expositors i una dotzena de demostracions d'oficis artesanals antics en directe, sense oblidar la tradicional visita a l'antiga Farmàcia Montardit que obre les seves portes un dia a l'any, el dia de la Fira d'Àger.

InfoLleida