La Inspecció de Treball va aixecar 23 actes d’infracció en la campanya de fruita de 2017

16/05/2018

La Inspecció de Treball va realitzar 125 visites a explotacions agrícoles i magatzems de fruita durant la campanya de fruita 2017 davant les 104 fetes en la campanya de 2016. Aquestes visites van permetre identificar a 581 treballadors, xifra superior a les 439 identificacions fetes en la campanya de 2016.  Del total de treballadors identificats l’any passat, 78 eren espanyols i 503 estrangers.

 

Els inspectors van aixecar 23 actes per infracció (15 en 2016) de les quals 10 estaven vinculades a faltes en les altes de la Seguretat Social, 7 per contractar de forma irregular a estrangers i 2 més  per infraccions en matèria salarial.

 

Així ho ha explicat la subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, que avui ha presidit a Lleida la Comissió Provincial de Seguiment del Conveni Marc per a la Planificació i Ordenació de les Campanyes Agrícoles de Temporada, coneguda com a Comissió Agrària. A la reunió preparatòria ha assistit també una representant de la Direcció General de Migracions del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social.

 

En aquests sentit, Inma Manso ha destacat que “malgrat aquest lleuger increment en el nombre d’actes, el grau de compliment per part dels empresaris agrícoles és molt alt. Cal continuar però, tal i com reclamen els sindicats, amb les inspeccions per aconseguir que tothom faci bé les coses per evitar la competència deslleial amb els agricultors i les empreses que actuen de forma legal i correcta”. Manso ha explicat també que els sindicats “reclamen solucions per a l’allotjament dels treballadors per evitar tenir problemes de contractació de mà d’obra”.

 

Pel que fa a les previsions de la Inspecció de Treball, durant la propera campanya es mantindrà aproximadament el nombre de visites conjuntes realitzades per personal de la Inspecció de Treball de l'Administració de l'Estat i la Generalitat, acompanyats per agents de la Guàrdia Civil i/o Mossos d’Esquadra per controlar el compliment de la normativa vigent. 

Infolleida