La Marxa Popular del Baix Sió Aplega 330 participants a Montgai dins el projecte Marxa.cat

22/04/2018

El projecte Marxa.cat ha viscut avui una nova entrega amb la celebració de la Marxa Popular del Baix Sió, que ha aplegat 330 participants a Montgai.

La cita s’emmarcava dins els actes de Net-Fira del Sabó de Montgai, i de fet ha estat l’activitat que ha servit per encetar el certamen aquest diumenge. Organitzada per l’Ajuntament de Montgai, la marxa arribava enguany a la seva tercera edició, i els participants han pogut escollir entre dos recorreguts, l’un de 13 kilòmetres anomenat Xoriguer i l’altre de 21 batejat com a Sisó. Tots dos trajectes han permès descobrir el patrimoni ric i divers de la comarca.

El projecte Marxa.Cat és una iniciativa esportiva que va néixer a Lleida l’any 2015 fruit de la unió de sis marxes populars arreu de les comarques lleidatanes. Té com a objectiu promoure els hàbits saludables, la pràctica de l’esport i l’alimentació saludable, així com una actitud de compromís i respecte per l’entorn. El circuit pretén donar valor al concepte de marxa popular entès com una activitat no competitiva, oberta a tothom, de ritme lliure, lligada al descobriment del valor del territori i sense ànim de lucre. El segell Marxa.cat vol ser, doncs, distintiu de qualitat, de garantia, de seriositat i empatia cap als participants, amb trets d’identitat característics i comuns, com ara la pràctica de l’esport i la vida saludable, el circuits reduïts i sense dificultats, l’escassa presència de sucres i l’adopció d’esmorzars alternatius per a celíacs i vegetarians.

Infolleida