La Mercantil presenta la programació de tardor 2022 amb nou espectacles 

29/09/2022

La sala Mercantil presenta la Programació de tardor amb nou espectacles de teatre, cinema, storytelling i teatre-musical


La temporada s’inaugura amb Scratch (1 octubre) una obra que, a través de les experiències d'una DJ, porta a l’escenari els límits permesos a les dones en la sexualitat i el desig, el judici de la societat, l'abús i la culpa, entre d'altres. Després del seu primer èxit amb A.K.A, la companyia inicia gira a Balaguer per presentar-nos el seu nou espectacle que, sens dubte, augura ser un nou èxit del panorama teatral.
El cinema arriba a La Mercantil (8 octubre), amb La Mercantil en off, I Festival Internacional de curtmetratges de Balaguer de la mà de Film en off, que neix amb l’objectiu de convertir-se en un festival de referència que apropi la cultura cinematogràfica, els nous talents i les noves formes d’entendre el cinema a la població de Catalunya.
Beuré de la teva aigua (15-16 octubre) és un crit reflexiu d’una generació jove preocupada pel present i pel futur, el canvi climàtic, la guerra i la crisi migratòria, que s’engloba en l’ús l'aigua com a eina de control i mort. Una obra que ha comptat amb el suport a la producció de la sala Mercantil, juntament amb el Teatre de l’Aurora (Igualada), la sala La Planeta (Girona) i la sala Trono (Tarragona), i és la primer vegada que aquests quatre teatres independents del territori s’uneixen per donar suport a un projecte escènic.
El storytelling envaeix l’escenari amb “Diario vivo, històries viscudes”, una vetllada molt especial, on un grup de persones expliquen, per primera vegada, històries veritables, rellevants, íntimes i universals, per als seus narradors i memorables per als que escolten. L’espectacle forma part del cicle Periodisme en Viu que la Mercantil presenta aquesta temporada 2022-23.
Iniciem el novembre amb la veritable història de Jan petit amb Per què balla en Jan Petit? (5 novembre), una obra sobre el valor i la dignitat d’un poble explotat que lidera una revolta sense precedents a la poderosa monarquia francesa. Una fascinant història feta cançó en un muntatge que captivarà a grans i petits.
Torna l’espectacle més aplaudit de la temporada 21-22 Here comes your man (6 novembre), una producció valenta i arriscada protagonitzada pels coneguts Sergi Cervera i Marc Ribera. L’obra, amb un explícit tema central d’assetjament escolar, també parla de la soledat, l’autoestima, el perdó, la identitat i d’allò que sacrifiquem per complaure i ser acceptats pels demés.
La genialitat de Roberto G Alonso es fa patent A mí no me escribió Tenesse Williams (11-13 novembre), una extraordinària creació que ha recollit nombroses i excel·lents crítiques. El monòleg, impossible de classificar, presenta incursions a la dansa, el teatre gestual, el text clàssic, el playback, la cançó en directe i la performance.
La Mercantil estrena la seva producció Samurai (26-17 novembre, 2 desembre), una proposta de Ferran Joanmiquel que ha guanyat el premi Àngels Poch de dramatúrgia, organitzat per Òmnium. L’obra, que s’ambienta en un institut de secundària, ens endinsa en la ment d’un personatge convuls i narcisista amb passat dolorós, que fa esclatar el seu entorn de la manera més imprevisible.
I tanquem la temporada de tardor amb Lázaro (17 desembre), una adaptació lliure, amb estètica hip hop, del clàssic espanyol El Lazarillo de Tormes, que explica com el protagonista va canviant d’amos. Però els amos del segle XXI no són els mateixos que els del XVI ...
Infolleida