La Montsec Ultra Trail espera 300 participants

Es celebrarà el 26 i 27 d'abril a Àger

La 7ª edició de la Montsec Ultra Trail espera reunir unes 300 persones, superant en una quarantena els participants de l’any passat.

Aquesta cita atlètica, una de les més dures de Catalunya, es celebrarà el cap de setmana del 26 i 27 d’abril i aplegarà corredors vinguts d’arreu d’Europa pels paratges idíl·lics de la Serra del Montsec.

Precisament aquestes condicions fan que la prova sigui un atractiu perquè cada any s’apunti més gent en els 3 formats que es proposen: un recorregut de 98 km en el cas de la Ultra Trail, amb un desnivell acumulat de 7.000 metres positius, 43 km la Marató, amb un desnivell de 3.000 metres positius, i 21 km de la mitjana, amb 800 metres de desnivell positius.

Enguany la prova servirà també de memorial per recordar la figura de Josep Mercè, tinent d’alcalde d’Àger, que va morir el passat mes de gener.

A la cursa hi prendran part 75 voluntaris que vetllaran per la seguretat dels atletes.

La Ultra Trail començarà a les 23.00 hores del divendres 26 d’abril des del càmping Vall d’Àger; mentre que la marató i la mitja marató ho faran el dissabte 27 d’abril a les 8.30 hores. Els participants de la Ultra tindran dotze punts de control, la marató 4, i la mitjà marató, un.

L’organització –que corre a càrrec del Club Atlètic Ultra Lleida– calcula que els primers participants cobriran el recorregut entre 13 i 14 hores. L’arribada, al càmping Vall d’Àger, romandrà oberta fins a les 24.00 hores del dissabte.

Joan Llompart