La Noguera reivindica la igualtat de les dones amb la campanya “8 de març, 8 mesos”

05/03/2021

El Consell Comarcal de la Noguera, com cada any, se suma a la commemoració del Dia Internacional de les Dones. Aquest any, però, i a partir de la reflexió que la reivindicació de la igualtat real i efectiva de les dones no s’ha de limitar a un sol dia de l’any, sinó que cal tenir-la present cada dia, tindrà lloc durant tot l’any la campanya “8 de març, 8 mesos”, impulsada pel Servei d’Informació i Atenció a les Dones de l’Àrea de Serveis Socials (SIAD).

Amb aquest lema, cada mes es portarà a terme una acció per visibilitzar els diferents àmbits de la vida des de la perspectiva de gènere, com per exemple la salut, el lideratge, la feina, etc.

La primera acció es farà el cap de setmana del 6 i 7 de març i consistirà en la il·luminació en lila del vestíbul de la seu del Consell Comarcal de la Noguera i també la col·locació a la façana d’una pancarta reivindicativa amb el text “Soc capaç, soc forta, soc lliure, soc dona. Dones lliures en una Noguera diversa i plural”.

El mateix dia 8 de març, Dia Internacional de les Dones, a les 12.00 h es llegirà el manifest de l’Institut Català de les Dones davant del Consell Comarcal.

Per fer extensiva aquesta reivindicació a tota la comarca, s’ha previst una acció col·lectiva amb els ajuntaments i associacions de dones de la comarca. Prèviament se’ls haurà fet arribar el manifest de l’ICD i la pancarta reivindicativa amb la proposta que la pengin a la façana de l’ajuntament o d’un edifici emblemàtic del municipi.  Per difondre aquesta acció col·lectiva, des del SIAD es publicarà una difusió conjunta de les diferents fotos a través de les xarxes socials, tant de l’ens comarcal com dels ajuntaments i associacions de dones de la Noguera.

Per altra banda, i amb el convenciment que erradicar les desigualtats envers les dones requereix una actuació conjunta i còmplice per multiplicar el resultat dels esforços, el Consell Comarcal de la Noguera s’adhereix a la campanya “Nom de dona” promoguda per l’Àrea d’Igualtat de la Diputació de Lleida, contribuint a difondre les accions comunicatives que portin a terme a les xarxes socials.

 A partir del mes d’abril i amb periodicitat mensual, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones portarà a terme diferents accions de la campanya “8 de març, 8 mesos” per visibilitzar les diferències, les dificultats i les desigualtats de diversos facetes de la vida, accions de caràcter col·lectiu amb la col·laboració dels ajuntaments de la comarca i la Paeria de Balaguer,i també de caràcter transversal amb la participació de diferents àrees del Consell Comarcal de la Noguera.      

Infolleida