La Paeria de Balaguer posa en marxa un radar mòbil amb un senyal lluminós per avisar els conductors quan superen els límits de velocitat permesa

20/01/2022

La Paeria de Balaguer ha posat en funcionament aquesta setmana en període de proves un radar mòbil de control de velocitat que compta amb un panell lluminós amb l'objectiu d'informar als conductors la seva velocitat i quan superen els límits. De moment aquesta setmana el radar s'ha instal·lat a l'accés a la ciutat pel Carrer Urgell.

El radar mostra la velocitat a la que es circula en verd, mentre que si s'excedeix el límit permès, ho fa en vermell. L'aparell també permet conèixer en numero de vehicles que circulen, fet que permetrà conèixer el flux de vehicles en aquell punt. Des de l'Àrea de Seguretat de la Paeria han explicat que el radar variarà la seva ubicació en altres punts, com els accessos a la ciutat o carrers principals. També està previst que a banda del panell, s'acompanyi el control de velocitat amb el radar mòbil de la Guàrdia Urbana, i sancionar en cas necessari els infractors.

Aquestes actuacions formen part de la campanya d'accions que des de la Paeria de Balaguer, mitjançant la Guàrdia Urbana de Balaguer, es duen a terme durant els últims mesos amb accions relacionades amb el trànsit: com controls de velocitat, controls d'alcoholèmia i drogues, o control de la documentació dels vehicles.

D'altra banda, des de la Paeria de Balaguer es preveu actualitzar els senyals de trànsit a la normativa actual que limita la velocitat en zona urbana a 30km/h. A més, també està previst instal·lar reductors de velocitat en alguns punts, mitjançant bandes rugoses o ressalts (Coixins Berlinesos). Totes aquestes accions tenen l'objectiu d'augmentar la seguretat del trànsit.

Infolleida