La Regió Sanitària Lleida participa en la Setmana Europea de la Mobilitat

19/09/2019

Amb activitats que fomenten hàbits de mobilitat sostenibles, segurs i saludables

El Servei Català de la Salut (CatSalut) a Lleida, l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) i les àrees bàsiques de salut (ABS) de la Regió Sanitària Lleida celebren la Setmana Europea de la Mobilitat, que té lloc del 16 al 22 de setembre. Sota el lema “Camina amb nosaltres!” s’organitzen aquests dies un seguit d’activitats que tenen per objectiu promoure entre la població hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu.
 
En concret, dimarts a la tarda, el CatSalut i l’ASPCAT a Lleida van organitzar un taller de marxa nòrdica. Aquesta activitat és la recompensa que ha rebut la Regió Sanitària Lleida pel II Premi obtingut en el “Repte del Dia Mundial de l’Activitat Física 2019”, en la modalitat de Departament de Salut, atorgat per la Càtedra DOTS i l’Agència de Salut Pública de Catalunya, per haver aconseguit un total d’11.749.416 passes durant el passat mes d’abril, amb la participació de 98 persones.
 
Ahir dimecres al matí, una quinzena de treballadors i treballadores del Departament de Salut a Lleida van participar en una caminada organitzada durant la pausa de l’esmorzar, amb sortida des de l’edifici dels serveis territorials fins al recinte de l’Hospital Universitari de Santa Maria.
 
Pel que fa a les ABS de la Regió Sanitària Lleida, són nombroses les activitats organitzades aquests dies per celebrar la Setmana Europea de la Mobilitat, entre les quals destaquen:
 
- ABS Cervera: 14 de setembre, pedalada familiar. 17 de setembre, caminada “Salut i amistat”. 18 de setembre, Caminada “Camina i fes salut”. 20 de setembre, “Dia sense cotxes”.
 
- ABS Seròs: 17 de setembre al matí, caminada amb sortida des del CAP. 18 de setembre al matí, “Anem a l’escola sense cotxe”. 22 de setembre, “Dia de la bici”, trobada al poliesportiu a les 9.30 hores.
 
- ABS Alfarràs-Almenar: 17 de setembre al matí, caminada des del consultori d’Alfarràs fins al Parc de la Salut de la localitat, amb la instructora de PAFES i algunes infermeres de l’ABS, i la col·laboració de l’Ajuntament d’Alfarràs.
 
- ABS Primer de Maig: 18 de setembre al matí, caminada pel Canal de Pinyana, dins el cicle anual de caminades “Caminar és fer salut”, organitzat amb el Pla de desenvolupament comunitari Mariola/ Pius XII/ Escorxador.
 
- ABS Balaguer: 19 de setembre al matí, inici del cicle de caminades que es repetirà setmanalment.
 
- ABS Tàrrega: 18 de setembre al matí, caminada de 4,5 km Tàrrega-El Talladell-Tàrrega, dins el Projecte Salut en Xarxa, amb els participants dels programes PAFES, Viure com cal i Ens movem.
 
- ABS Cappont: Informació de la Setmana Europea de la Mobilitat a la pantalla del CAP i cartells de la pedalada popular que tindrà lloc el 22 de setembre. 20 de setembre, fotografia de grup amb tots els professionals de l’equip d’atenció primària (EAP) que vagin a treballar en bicicleta o patinet.
Infolleida