La sardana marca el ritme a Balaguer

08/11/2021

La jornada d'avui comptarà amb activitats familiars i espectacles de teatre per a nens i a la nit arriba el Concert Jove

Balaguer va viure ahir la tercera jornada de les festes del Sant Crist en un diumenge marcat per les sardanes a la plaça del Mercadal. El dia va començar a les 11.30 hores amb la desfilada per la ciutat dels gegants i capgrossos al costat de la Xaranga Estrella, que va arribar fins a la plaça dels Comtes d’Urgell. A les 12.00, la plaça del Mercadal es va convertir en l’escenari del plat fort de la jornada, el Campionat de Catalunya de sardanes en què van participar vint-i-tres colles.

A la final arribaven dos agrupacions molt igualades a la classificació, la Colla Sardanista Mare Nostrum, de Barcelona, i la colla Violetes del Bosc de la Bisbal de l’Empordà. Finalment va ser l’agrupació de Barcelona, Colla Sardanista Mare Nostrum, la que va aconseguir proclamar-se campiona de Catalunya en una de les finals més ajustades dels últims anys


Malgrat estar en plena festa major, Balaguer ja es prepara per ser capital de la sardana a partir del març

Com a novetat d’aquest any, va destacar que al final del concurs es va estrenar la sardana Aimat Balaguer. Es tracta de la sardana que el mestre Ricard Viladesau va escriure dedicada a Balaguer fa vint-i-sis anys i es va interpretar ahir per primera vegada en versió per a cobla.La jornada vespertina va començar amb el concert de l’orquestra Maravella, de pagament per a tots els assistents per primera vegada, al pavelló Inpacsa.

 

Per una altra banda, a les 18.00 hores, l’actor Joel Joan va interpretar El gran comediant al Teatre Municipal. A la nit, el pavelló Inpacsa va acollir una segona actuació de l’Orquestra Maravella. La jornada d’avui estarà marcada pels espectacles familiars al carrer i les activitats per als més petits.

Començarà a les 11.00 hores a la plaça del Mercadal amb jocs de fusta per a les famílies. A les 12.00 la companyia Pessic de Circ oferirà l’espectacle El petit circ de Mesieu Moustache. A la tarda, a les 18.00 hores, el Teatre Municipal acollirà l’espectacle El retrobament de Versions per Xics, i a la nit arribarà el Concert Jove amb Lágrimas de Sangre i Wasa al pavelló Inpacsa.

SEGRE.COM