La Sentiu de Sió recuperarà el conjunt del Tossal de les Forques 

17/08/2021

Les tasques de recuperació i adequació del conjunt del Tossal de les Forques, a la Sentiu de Sió, formen part del projecte Paisatges de Ponent. Amb l’actuació es pretén donar a conèixer aquest conjunt patrimonial, un dels més interessants i desconeguts de la Noguera Baixa 

Amb l’objectiu de convertir el conjunt del Tossal de les Forques en un espai rellevant dins l’oferta patrimonial i turística del municipi de la Sentiu de Sió i, per tant de la Noguera Baixa, la Diputació de Lleida, en el marc del projecte Paisatges de Ponent, durà a terme les obres de recuperació i adequació d’aquest espai. Així, amb aquesta actuació es pretén, també, donar a conèixer aquest conjunt patrimonial, que representa un dels espais més interessants i alhora més desconeguts de la Noguera Baixa. 

 

Cal tenir en compte que actualment aquest element patrimonial es troba abandonat, tot i la petita intervenció que es va dur a terme per recuperar les trinxeres. 

 

Es preveu que les tasques s’iniciin a finals d’aquest mes, unes tasques cofinançades amb fons FEDER, per part de la Diputació de Lleida, i per l’Ajuntament de la Sentiu de Sió.

Ariadna Sanchez Ber