La tomata d'Albesa se suma a l'Arca del Gust de Slow Food

31/07/2021

El porc ibèric 100% de raça pura, l’ovella maellana, la pita pinta asturiana i la tomata rosa d’Albesa, varietat de pell fina defensada per Alain Guiard, de l’Hotel Neri de Barcelona, són els quatre productes espanyols en perill d’extinció afegits a l’Arca del Gust de Slow Food a proposta dels cuiners de Relais & Châteaux, que protagonitzaran la campanya Food for Change per ajudar a la seua recuperació.

L’Arca del Gust, creada l’any 1996, és un catàleg de més de 5.500 aliments de producció de qualitat a petita escala promogut per preservar el patrimoni culinari i la biodiversitat i en la seua ampliació estan col·laborant els cuiners d’establiments de Relais & Châteaux en vint-i-un països.

De moment, s’ha aprovat la inclusió de trenta-nou productes després de l’avaluació de vint comitès tècnics, Slow Food i la Universitat de Ciències Gastronòmiques de Pollenzo (Itàlia), encara que l’objectiu és aconseguir 99 noves nominacions per a l’octubre, ja que del dia 7 al 10 d’aquell mateix mes es desenvoluparà la campanya Food for Change. En aquesta, els cuiners de l’associació hotelera conscienciaran sobre aliments gairebé perduts i la importància de protegir la biodiversitat, l’herència culinària i els ingredients.

SEGRE.COM