La Transsegre amplia inscripcions fins divendres

02/07/2019

De moment hi ha 207 embarcacions inscrites

Aquest dilluns ha tingut lloc la presentació de la festa de la Transsegre que tindrà lloc els dies 12, 13 i 14 de juliol. El l'acte de presentació han participat el Paer en Cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, els regidors Gemma Vilarasau, Maria Pau Ortiga, Gerard Torres i Arnau Torrente també com a dissenyador del cartell i la samarreta, a més de membres de l'organització de la Transsegre.

L'organització de la Transsegre ha ampliat fins divendres dia 5 de juliol les inscripcions de barques per l'edició 2019. Inicialment es tancaven les inscripcions el dia 30 de juny. De moment 207 embarcacions s'han inscrit a la baixada del riu Segre. Des de l'organització s'espera arribar a les 230 embarcacions de l'any passat i s'anima a fer les inscripcions els més aviat i no esperar a darrera hora per inscriure la barca.

Les inscripcions, es poden fer, com cada any, mitjançant la pàgina web de l'esdeveniment, transsegre.org i estan limitades, com és habitual, a 300 barques i amb un màxim de 10 tripulants per barca.

El recorregut aquest any tornarà a ser l'habitual, després que en l'anterior edició s'hagués d'escurçar la segona etapa per la gran quantitat d'aportació d'aigua del riu durant la primavera, que va impossibilitar dur a terme la neteja prèvia.

A banda de la baixada pel riu dissabte a la tarda, entre Camarasa i Sant Llorenç i diumenge al mati entre Gerb i Balaguer, ha preparat com és habitual activitats paral·leles. Divendres amb les actuacions l'escola de Gimnàstica Rítmica de Balaguer i de diferents Dj's triats als concurs de DJ's i el DJ nacional Oscar Aguilera. I dissabte la gran festa nocturna, enguany amb els grups Buhos i Hey! Pachucos.

Buhos és un grup de rock de Calafell amb 8 discs a la seva discografia que es va fer popular en fer algunes cançons del Barça per alguns programes de ràdio i tv. Hey! Pachucos és un grup de versions que es va formar l'any 2009 al Bages. La festa del dissabte nit acabarà com els darrers anys amb la sessió d'un dj.

La Transsegre arriba aquest any a la seva 35a edició i s'han confeccionat dues samarretes dissenyades pel dissenyador balaguerí, Arnau Torrente, que també ha dissenyat el cartell d'aquesta edició. Pel que fa al disseny del cartell Arnau ha explicat que ha volgut expressar la vinculació amb el diferents pobles i elements del territori com l'espai natural. Per a les samarretes ha volgut fer una edició especial per als 35 anys de la Transsegre, amb una inspiració més marinera, on el protagonisme són les ratlles i una altra amb una versió més clàssica amb un dibuix estampat.

InfoLleida