L'acusat d'intentar matar a ganivetades un home a Àger diu que no recorda què va passar però que no volia matar ningú

26/05/2022

El fiscal i els Mossos consideren que l'atac va ser per sorpresa i que les ferides causades eren de risc vital

L'acusat d'intentar matar a ganivetades un home a Àger (Noguera) el 23 de febrer de 2019 ha dit al judici que duia un ganivet perquè anava a una botiga "a afilar-lo" però que no recorda què va passar i que no volia matar ningú. El fiscal, en canvi, considera que l'acusat tenia la intenció de matar l'home ja que el va atacar "per sorpresa" i sense que la víctima es pogués defensar. A més, els Mossos han dit que el metge que el va atendre els va dir que les ferides causades, al tòrax i a l'abdomen, eren de risc vital i per això la víctima va ser traslladada en helicòpter a un hospital de Barcelona. Per tot això la fiscalia demana que se'l condemni a 14 anys de presó per intent d'assassinat. La defensa, en canvi, posa en dubte la premeditació.

"Jo no anava a apunyalar ningú però em vaig trobar amb ell -la víctima-, em va donar una puntada de peu i llavors no sé què va passar. Em vaig defensar", ha declarat aquest dimecres l'acusat durant el judici celebrat a l'Audiència de Lleida.

La víctima, en canvi, ha assegurat que l'acusat, amb qui ja havia tingut diversos enfrontaments, el va atacar per sorpresa i sense dir-li "ni una paraula", uns extrems que ha confirmat un testimoni que es trobava al lloc dels fets treballant amb la víctima. "El va començar a apunyalar sense dir res. Va ser tot molt ràpid", ha dit. Tant el testimoni com la víctima han explicat que els implicats ja havien tingut baralles anteriorment per una dona.

Els Mossos van detenir l'acusat hores després dels fets al Congost de Montrebei. Segons han explicat els agents, se'l van trobar sense samarreta però després els va explicar on l'havia tirat. "La vam trobar i tenia sang de la víctima", han declarat. Un altre agent ha explicat que l'acusat els va dir que havia llençat el ganivet i que també el van trobar al final d'unes escales, a prop del lloc de l'atac. "Era un ganivet de cuina d'uns 20 centímetres bastant nou", ha explicat.

La fiscalia considera que dels informes i les declaracions practicades queda provada la temptativa d'assassinat i demana que es condemni l'home a 14 anys de presó. La defensa, en canvi, posa en dubte que l'atac fos premeditat i demana que tot i això se li rebaixi la petició de pena dos graus aplicant-li els atenuants de dilacions indegudes –han passat més de tres anys dels fets- i de reparació del dany –la germana de l'acusat hauria indemnitzat la víctima-.

A més de la pena de presó, la fiscalia demana també que es condemni l'home a pagar una multa de 7.920 euros per un delicte de trencament de condemna ja que l'acusat tenia en vigor una ordre d'allunyament de la víctima.

SEGRE.COM