L’escenari Gastronòmic de la Diputació de Lleida acollirà presentacions, tastos i elaboracions fetes amb productes del territori

19/04/2018

Un anys més i dins el marc de Fira Q la Diputació de Lleida hi serà present amb un gran escenari dins l’espai de producte de proximitat on diferents productors i associacions de productors apostaran per un producte de qualitat, un producte Q.

De fet, enguany, a més a més de l’Associació d’Apicultors Lleidatans que des de fa molt de temps organitzen una Jornada d’Apicultura i un conegut concurs de mels, el dissabte al matí, amb la col·laboració del departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació també comptem amb l’Associació dels Molins d’Olis de la Noguera que un any més participen activament amb la promoció d’aquest producte tan nostre i tan saludable, i com a novetat gaudim de la participació de la Fundació Diferència2 que ens presenta una llet de fàcil digestibilitat amb una producció molt important a la nostra terra.

També comptem, com a novetat, amb la presència de diferents elaboradors de cerveses artesanes de la Noguera que de la mà faran un espai conjunt al davant de la mostra de coques on es podran assaborir les diferents varietats.

I com no els nostres productors de formatges, xocolata, vi, embotits, coques, panadons... un espectacle gastronòmic avalat per la Q de qualitat.

 

I encara tenim més, comptem de nou amb l’Associació Gastronòmica i Cultural del Comtat d’Urgell que organitzen una nova edició de la ja tradicional Mostra de coques de recapte i samfaina amb 16 forners de Balaguer i comarca que ens presentaran el producte per excel·lència, la nostra coca de samfaina, un àpat per a qualsevol hora del dia.


Programa: 

DISSABTE 28 D’ABRIL

 

11.30 h  Elaboració de l’ametlla “marcona” caramel·litzada, a càrrec de Casa Ros, d’Agulló.

 

12.30 h  Tast de noves propostes de mel gourmet, a càrrec de Torrons i Mel Alemany, d’Os de Balaguer.

 

13.30 h  Llet de fàcil digestibilitat: llet sense lactosa i llet A2 vs begudes vegetals, a càrrec de Fundació Làctia Diferència 2, de Balaguer.

 

16.30 h  Xerrada sobre agricultura ecològica de pastures i pinsos i la cria de la cabra ecològica des que neix fins que dona llet. Degustació de formatges, a càrrec de Lo Bon Gourmet, de Ponts.

 

17.30 h  Elaboració de mató de cabra a càrrec de Formatges Vilavella, de Basturs.

 

18.30 h  Tast d’oli d’oliva extra, a càrrec de Gabriel Alsina Utges i Gabriel Alsina Llorenç d’ Olicastelló Alsina since 1879, de Castelló de Farfanya.

 

19.30 h  Tast de mels, a càrrec de l’Associació d’Apicultors Lleidatans.

 

DIUMENGE 29 D’ABRIL

 

10.30 h  Tast d’olis, a càrrec de l’Associació de Molins d’Olis de la Noguera.

 

11.30 h  Taller d’elaboració de panadons, a càrrec de l’ Albert Porté de Lo Més Bo de Lleida, de Mollerussa.

 

12.30 h  Degustació de formatges “Suau de Clua i Cendrat” de Formatgeria de Clua.

 

13.30 h  Maridatge de vi i formatge a càrrec del Celler Rubió de Sòls, de Foradada.

 

16.30 h  Explicació i tast de xocolates i llavors especiades medicinals, a càrrec de Bonaris Xocolates i Llavors, de Vallfogona de Balaguer.

 

17.30 h  Taller de cuits de pernil i d’altres, a càrrec de Marta de Xolís d’Adons.

 

18.30 h  Tast de cerveses artesanes de la Noguera, a càrrec de la Vella Caravana, de Menàrguens, Cerveses de Ponent, de Seró i Cervesa Lo Perot, de Penelles.

 

19.30 h  Tast de vi a càrrec de Casa Patau, de Menàrguens.

 

 

 

 Amb un tiquet es podrà assaborir diferents talls de coca, un bon cafè, una copeta de vi, aigua i si ho desitgeu també podreu assaborir la cervesa amb un altre tiquet que estarà al davant d’aquest magnífic espai.

Per al diumenge al matí la mateixa Associació ha organitzat el 1r concurs de coques de recapte i samfaina obert a tothom que hi vulgui participar.

Infolleida