L’agrupació sardanista ‘La Flama Catalana de Bellcaire’ commemora els seus 50 anys amb un llibre

19/12/2021

És tracta d’un llibre d’imatges que reflecteix els 50 anys d’història d’aquesta agrupació de la Noguera

El poliesportiu de Bellcaire d’Urgell ha acollit avui la presentació del llibre del 50è aniversari de l’agrupació sardanista ‘La Flama Catalana de Bellcaire’. És tracta d’un llibre de fotografies el qual recull imatges d’aquests 50 anys d’història i trajectòria d’aquesta agrupació de la Noguera.

La diputada Mercè Carulla, ha acompanyat a l’alcalde Jaume Montfort i a la colla sardanista en la presentació d’aquest llibre. Carulla ha explicat que iniciatives com la que ara fa 50 anys va iniciar un grup de persones de Bellcaire, formant l’agrupació sardanista ‘La Flama Catalana de Bellcaire’, “evidencia que les comarques de Lleida són una gran font de riquesa cultural en aquest àmbit, contribuint al  desenvolupament d’una cultura catalana de molt alta qualitat”.

Carulla ha agraït a l’agrupació la seva contribució a mantenir viu aquest ball tradicional de Catalunya. “Heu ha anat transferint la cultura tradicional Catalana, escenificada en forma de sardana per tal que grans i petits siguin capaços d’entendre, respectar, estimar i ballar aquesta dansa tradicional, símbol d’identitat nacional del nostre país”.

Per la seva part, l’alcalde de Bellcaire Jaume Montfort, ha destacat la rellevància que té l’agrupació sardanista pel municipi Bellcaire. “Portar la sardana arreu on aneu és la millor carta de presentació que pot tenir aquest municipi i la nostra comarca”, i els ha encoratjat a mantenir viva l’associació i la cultura de la sardana a Bellcaire d’Urgell.

Durant aquest any i l’any vinent es celebraran diferents actes per commemorar aquest aniversari, que va començar el passat mes de setembre per la Festa Major, amb una ballada de sardanes d'antics sardanistes, fundadors de l’Agrupació. També està previst fer una Cantata de Corals l'abril vinent, i un nou concurs de colles sardanistes el mes de maig. Finalment es celebrarà un aplec de sardanes a l'ermita del Pedrís i una celebració amb sopar inclòs a l'octubre del 2022 com a cloenda d'aquesta efemèride.
Infolleida