L'Ajuntament de Térmens inicia les actuacions per recuperar la muralla

03/03/2021

L'Ajuntament de Térmens ha adquirit la propietat d'un magatzem construït sobre l'antiga muralla. Es tracta d'un tram visible de la muralla situat al carrer del Mur, a prop del safareig. Aquesta actuació té un doble objectiu: recuperar el patrimoni històric i dignificar els accessos a la vila. La compra ha costat 36.000 euros.

La voluntat de l'Ajuntament és preservar la muralla de l'antiga vila closa de Térmens, que va ser protagonista de les Jornades Europees de Patrimoni de 2020. Precisament aquest magatzem s'ubica en un dels trams de muralla més ben conservats, per la qual cosa el seu enderroc permetrà recuperar aquest espai desvirtuat amb les successives construccions i amb el pas del temps. La muralla està catalogada com a Bé Cultural d’Interès Nacional, de manera que aquesta actuació requerirà la intervenció d'un equip interdisciplinari que asseguri la seva correcta restauració.

 

L'accés que connecta amb Menàrguens és un espai que acull diversos elements patrimonials com el safareig, la muralla i el pont de ferro de l'antiga Sucrera del Segre. La voluntat de l'Ajuntament és dignificar i endreçar aquesta zona i per això ja ha realitzat altres accions en aquest sentit com la col·locació de jardineres i la instal·lació de bancs.

 

Infolleida