L'ARC atorga subvencions per valor de 200.000 euros per millorar el tractament de residus municipals a cinc comarques de Lleida

12/11/2018

Es destinaran 100.000 euros a impulsar la gestió dels residus del Pla d’Urgell, l’Urgell, Les Garrigues i La Noguera, i a l’elaboració del projecte del nou centre per al tractament conjunt de la fracció resta per aquestes comarques

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha resolt atorgar subvencions per valor de 200.000 euros per a la millora de la gestió dels residus municipals a cinc comarques de la demarcació de Lleida: Pla d’Urgell, Urgell, Garrigues, Noguera i Alt Urgell. Els ajuts s’emmarquen dins del Pla Territorial Sectorial d’Infraestructures de Gestió de Residus Municipals de Catalunya (PINFRECAT20), elaborat amb l’objectiu d’impulsar el desplegament de noves infraestructures per aconseguir l’equilibri  territorial  dels  sistemes  de tractament de residus, i donar compliment a l’objectiu de tractar prèviament al 100% els residus abans de la seva disposició final a tot Catalunya.
 
D’una banda, ha atorgat 100.000 euros als consells comarcals del Pla d’Urgell, Urgell, Garrigues i Noguera per a impulsar un nou centre de tractament de residus municipals per a la gestió conjunta de la fracció resta, i també la gestió del projecte i les obres dels centres de transferència necessaris per a optimitzar el transport de residus cap a aquest centre de tractament. Les noves infraestructures complementaran la planta existent a Tàrrega.
 
Aquest ajut també servirà per a l’anàlisi previ del nou centre de tractament de residus, la redacció del projecte tècnic corresponent, i la preparació de documentació per a la seva tramitació.
 
D’altra banda, ha resolt atorgar 100.000 euros al Consell comarcal de l’Alt Urgell, la Mancomunitat d’escombraries de l’Urgellet, la Mancomunitat intermunicipal per a la gestió de residus de l’alt Urgell Meridional per millorar la gestió dels residus municipals i desenvolupar infraestructures a la comarca. Concretament, es realitzarà l’anàlisi previ del nou centre de tractament de la fracció resta. També es redactarà un projecte tècnic per a l’ampliació del dipòsit controlat existent, i es prepararà la documentació necessària per a la seva tramitació.
 
Infolleida