L’Arxiu Comarcal de la Noguera organitza l’exposició “Entre la Revolució i la Guerra” a Balaguer, coincidint amb la Setmana Internacional dels Arxius

28/05/2019

L’Arxiu Comarcal de la Noguera organitza l’exposició “Entre la Revolució i la Guerra”, en commemoració dels 80 anys de la fi de la Guerra Civil i, amb motiu de la Setmana Internacional dels Arxius, s’exhibirà a la sala d’exposicions de l’Ajuntament de Balaguer, els dies 3 a 24 de juny (11-13h i de 17-20h).

L’exposició, que es troba en itinerància per diversos municipis de la comarca amb el suport del Consell Comarcal de la Noguera, presenta una selecció de les fotografies recollides en el llibre que porta el mateix títol.

El conjunt d’imatges, totes elles de la Noguera, ens ajuden a fer un recorregut històric pel període de la Guerra, partint de la II República i acabant a la immediata postguerra.

Cal tenir present que la Guerra Civil va ser un episodi especialment cruent a la Noguera, ja que durant un llarg període de 8 mesos, entre l’abril de 1938 i el gener de 1939, el front s'hi va establir al Cap de pont de Balaguer, el qual comprenia un bast territori que anava des de la zona de Vallfogona de Balaguer fins al Montsec. 

Infolleida