L'assemblea de "Noguerament Bo" acorda accions per dinamitzar el consum de productes de la comarca 

19/06/2019

El Consorci Grup d'Acció Local Noguera Segrià Nord s'ha reunit amb els productors adherits a Noguerament Bo, distintiu territorial i qualitatiu dels productes agroalimentaris de la Noguera, per concretar quines seran les actuacions a realitzar per als mesos vinents en el marc del distintiu i tractar altres temes relatius al reglament.

Aquest distintiu s'origina per la necessitat d'aportar valor als recursos agroalimentaris de la Noguera i també cohesionar les empreses del sector dins el territori per unificar línies d’actuació i rendibilitzar recursos. Els productors adherits al Noguerament Bo han de complir estrictament el reglament del distintiu, la qual cosa permet als consumidors finals identificar els productes arrelats al territori i associar-los a les garanties de qualitat que exigeix el reglament. Aquest últim any diversos productors de la zona s'han interessat a adherir-se a Noguerament Bo gràcies a la difusió i la consolidació del projecte.

En l’assemblea s’han fet efectives noves adhesions i actualment integren el distintiu territorial de la Noguera els següents productors: Alimentació Farràs de Térmens, Cal Blasiet d’Albesa, Cal Esmet d’Albesa, Cal Retjo d’Ivars de Noguera, Casa Patau de Menàrguens, Castell del Remei de Penelles, Conill com cal de Baldomar, Conserves Antonieta d’Albesa, Formatgeria de Clua, FructumCat de Gerb, Pàmies Vitae de Balaguer i Pla Oví d’Algerri.

 

En el decurs de la reunió, s’han proposat noves idees per implementar accions conjuntes per posar en valor i promocionar els recursos agroalimentaris de la Noguera i crear sinergies entre els productors. Algunes de les accions que s'han tractat són promocions per apropar el consumidor final als seus establiments, accions conjuntes per ser més eficients en els seus negocis, participacions en les fires i accions implicant la restauració de la comarca.

Noguerament Bo és el resultat del projecte estratègic "Territori de Valor: posar en valor els productes agroalimentaris davant dels productors agroalimentaris" impulsat pel Consorci Grup d'Acció Local Noguera Segrià Nord i el Consell Comarcal de la Noguera i finançat pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i fons europeus FEADER.

Per a més informació, podeu adreçar-vos al Consorci GAL Noguera Segrià Nord (tel. 973 448 933) o informar-se a la pàgina web www.nogueramentbo.cat.

 

Infolleida