L’atleta Núria Picas inaugurarà la 7a Fira de la República Catalana de Torrelameu, que tindrà una xifra rècord de més de 60 parades

10/03/2020

Se celebrarà dissabte vinent amb la participació, com a padrí de l’enlairament de fanalets, de l’escriptor i periodista Màrius Serra i l’actuació de l’actor Pep Plaza

El diputat Jordi Verdú ha participat aquest dimarts en la roda de premsa de presentació de la 7a Fira de la República Catalana de Torrelameu, que se celebrarà dissabte vinent, 14 de març.

A més de Jordi Verdú, la presentació ha comptat amb la participació de l’alcalde de Torrelameu, Carles Comes, i de la presidenta de l’Associació Cultural Lo Garrameu, Marta Rovira, a més de Judit Mulet, organitzadora de l’esdeveniment.

Enguany hi haurà més de 60 parades, una xifra mai assolida per la fira, tal com ha recordat Marta Rovira, amb tota mena de productes etiquetats en català, de proximitat, elaborats i comercialitzats al territori. Aquesta xifra és valorada molt favorablement per l’organització, ja que permet assegurar que, tal com ha dit Jordi Verdú en la seva intervenció, la fira està “més que consolidada i segur que funcionarà” i suposa una eina per “continuar treballant i no desistir de la lluita independentista que tenim a casa nostra”.

A més de ser un aparador per a aquests productes, la cita tindrà també un marcat caire festiu, lúdic i familiar de reivindicació, i sempre busca convidar personalitats que aprofiten la seva activitat professional per donar a conèixer la lluita del país per esdevenir independent. Així, el programa d’enguany, que ha estat detallat per Judit Mulet, es posarà en marxa a les 12 del matí, tot i que la inauguració oficial es farà a les 17.00 hores i anirà a càrrec de l’atleta de curses de muntanya Núria Picas. Hi haurà també un taller sobre valors republicans en el qual es treballarà sobre les emocions, els sentiments i com portar la situació per la qual està passant el país, ha dit Mulet.

Seguint amb el programa, també es comptarà amb l’apadrinament dels Fanalets per la Llibertat per part de l’escriptor i periodista Màrius Serra, en un acte que es farà a les 20.30 hores i sobre el qual Carles Comes ha remarcat la seva espectacularitat, amb prop d’un miler de fanalets enlairant-se. Entre aquests dos actes, actuaran Lo Martí de Térmens (19.30 hores) i els Cantaires de Ponent (a la zona d’enlairament, a les 20.00). Les activitats es clouran amb l’actuació de l’actor Pep Plaza (22.30 hores).

Enguany, la Fira de la República tindrà un record especial per a l’escriptora Isabel-Clara Simó, que va inaugurar el certamen l’any 2018 i que ens va deixar aquest mes de gener.

Podeu trobar més informació sobre la Fira de la República Catalana de Torrelameu a: http://www.firarepublicacatalana.cat/la-fira.html.

Infolleida