Lectura poètica amb llenceria antiga al Castell del Remei

17/09/2019

La Biblioteca Comarcal Jaume Vila de Mollerussa va obrir ahir la temporada amb una activitat singular que va el Castell del Remei com a escenari, amb la qual cosa se seggueix amb la col·laboració iniciada arran del cicle Lletres i Vins dins del programa Biblioteques amb Denominació d’Origen (DO).

L’activitat, que porta per títol Llenceria literària, ha permès descobrir alguns espais del castell on van tenir lloc les diferents lectures recreades de la mà d’actors i actrius del grup El Fil Invisible, que anaven vestits amb peces de llenceria de la col·lecció de Victòria Antó.

A la lectura recreada va seguir la inauguració de l’exposició Roba de blanc, de la col·lecció de Victòria Antó d’aixovar antic, que es pot veure a la Sala Lucilla Atilia del Castell del Remei. Aquesta col·lecció compta amb més de sis-centes peces de moda femenina i aixovar de llar de la col·leccionista Victòria Antó, composta per roba de llit, camises de dormir i mocadors brodats de finals del segle XIX i mitjans del XX que Antó ha anat adquirint en diverses mercadillos.

L’objectiu és homenatjar en aquesta exposició modistes, puntaires i brodadores, la feina de les quals ha passat desapercebuda durant anys. Tot seguit, es va oferir als assistents una visita guiada per les instal·lacions del celler.

L’activitat va finalitzar amb un concert vermut a càrrec d’Eva Pomés i Iris Grañó acompanyades d’Albert Gilabert d’El Traster. Tant per participar en la lectura recreada com en la visita al celler del complex calia fer inscripció prèvia a la biblioteca de Mollerussa o bé al Castell del Remei.

SEGRE.COM