L’Equip d’Atenció Primària Artesa de Segre impulsa una campanya de prevenció dels maltractaments a les persones grans

12/09/2018

La campanya es fa a través de l’adaptació d’una dotzena de relats a Ràdio Artesa, interpretats pel grup de teatre d’aquesta localitat

L’Equip d’Atenció Primària (EAP) Artesa de Segre s’ha adherit a la campanya “Tracta’m bé” de prevenció dels maltractaments a les persones grans. Ho ha fet impulsant l’emissió d’una dotzena de relats radiofònics que pretenen trencar silencis i tabús per destapar situacions de vulnerabilitat.

La campanya “Tracta’m bé” va néixer al Solsonès amb la intenció d’arribar a un públic ampli ide donar veu als diferents abusos que pateix la gent gran, des dels més subtils fins als més evidents. La campanya s’ha estès a altres comarques i a la Noguera ho ha fet a través dels “Relats amb tracte”, un recull de dotze relats de ficció que descobreixen petites històries quotidianes que amaguen una realitat tan desconeguda com silenciada.

L’Ajuntament d’Artesa de Segre i l’EAP Artesa de Segre han treballat conjuntament per donar veu a aquesta iniciativa,impulsada pel Consell Comarcal del Solsonès. Les diverses històries que formen part dels“Relats amb tracte”han estat adaptades per al format radiofònic i són interpretades pel grup de teatre d’Artesa de Segre. S’emeten per Ràdio Artesa de Segre des del passat 3 de setembre, de dilluns a dissabte, a les 12 i a les 17 h. Es poden escoltar al 90.2 de l’FM o a través de la pàgina web https://radioartesadesegre.blogspot.com/

L’envelliment de la població és un fenomen creixent de transformació social. En aquest escenari, cal estar molt alerta a les situacions de vulnerabilitat que poden patir les persones grans, com el maltractament o l’abús físic, sexual, psicològic i emocional, l’abandonament i la negligència o l’abús material o financer.

Aquestes diverses expressions d’abús o omissió envers les persones grans són una de les formes de violència més ocultes en la nostra societat. Una realitat silenciada contra la qual lluita aquesta campanya.
Infolleida