Les entitats esportives es preparen per reprendre el calendari esportiu

12/02/2021

Tot i l’actual situació que estem arrossegant amb la pandèmia, que està deixant molts sectors de la nostra vida quotidiana en precàries condicions i amb unes crisi que s’arrossegarà  durant un llarg període de temps; les entitats esportives de Balaguer es preparen per engegar de nou amb els projectes esportius què tanta significació havien tingut a la nostra ciutat.

 

El darrer resum de restriccions aplicat des del departament de Salut del govern de la Generalitat ha permès reiniciar els entrenaments de la majoria de les disciplines esportives que portaven des de tot el 2021 sense haver pogut engegar les seves temporades. Així com els esports practicats a l’aire lliure ja s’havien posat en marxa, aquesta mateixa setmana ho han fet els esports indoor amb algunes que altres restriccions per seguir amb el control i prevenció de contagis de la covid-19.

 

Moltes altres d’aquestes entitats que prenien la iniciativa en organització i gestió d’activitats esportives significatives o definides com a grans actes esportius locals, han marcat en el calendari del 2021 algunes dates per començar a treballar amb la il·lusió i esperança que es puguin celebrar després d’un any en fallida

 

La web de l’àrea d’esports de l’Ajuntament torna a ser l’aparador d’aquestes activitats, del recull de les més significatives i de les que donen la posta en marxa d’un any que es preveu molt esperançador en l’organització d’aquests actes.

 

Si és veritat que en relació a anteriors temporades i exercicis s’han passat de gairebé més de 50 activitats programades, a prop de 30; però amb la previsió de que aquestes mateixes es puguin celebrar amb garanties i a l’espera de confirmar moltes altres per part de la resta de clubs associacions i entitats esportives locals.

 

La Montsec-Montsec, des del club ciclista; la mitja marató des del club Runner’s;  la trail Montroig i el campionat de Catalunya de duatlons, des del club esportiu pedala, el raid la Noguera des del CPAM o un nou gran projecte que abandera el Club Esportiu Natació Balaguer, ... són algunes d’aquestes activitats confirmades i que esperem poder tornar a gaudir a la nostra ciutat, per la bellesa de l’espectacle com per la repercussió indirecta que generen sobre el comerç i la gastronomia local.

 

Des de la Paeria, no només és donar el recolzament i ajuts perquè puguin tirar endavant sinó que s’intentarà facilitar amb altres recursos com tràmits, autoritzacions i protocols perquè poc a poc es recuperi la normalitat i Balaguer torni a ser un referent a nivell nacional en aquest aspecte.

Infolleida