Les Escoles Agràries obren un nou període d'inscripció oferint formació a tots aquells joves que volen introduir-se al mercat laboral del sector agroalimentari

19/05/2020

Les preinscripcions als cicles formatius s’iniciaran el 2 de juny i finalitzaran el 17 de juny

Les Escoles Agràries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya obren un nou període de preinscripcions per al curs 2020-2021 amb la voluntat d’oferir formació a tots aquells joves que volen introduir-se al mercat laboral del sector agroalimentari. Enguany, la preinscripció s’iniciarà el pròxim mes i s’efectuarà telemàticament. Del 2 al 8 de juny, es duran a terme les preinscripcions als cicles de grau mitjà de formació professional, i del 10 al 17 de juny als cicles de grau superior.

 

Les Escoles Agràries oferiran 10 cicles formatius de grau mitjà i 11 de grau superior en la modalitat presencial, semipresencial i a distància. En aquest context, enguany el Servei de Formació Agrària ha posat en marxa la iniciativa ‘Som futur’, una campanya que té l’objectiu de donar visibilitat a aquestes entitats educatives i reflectir les virtuts, les qualitats i els valors de la formació professional i del sector agrari i alimentari.

 

Les Escoles Agràries també duen a terme formacions que acrediten la capacitació professional agrària per a la incorporació al sector agroalimentari. El passat 2019, es van tramitar 357 sol·licituds d’ajut per a la integració de joves a l’empresa agrària.

 

Un altre punt distintiu de les Escoles Agràries és el cost dels cicles formatius, que estan subjectes als preus públics del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. A més, aquests centres també s’han enfocat a potenciar l’empoderament femení al sector. En els últims 10 anys, les matriculacions de dones als cicles formatius de les Escoles Agràries han augmentat un 24,2%.

 

De fet, l’alumnat de la Xarxa d’Escoles Agràries de Catalunya valora amb un notable el grau de satisfacció dels cicles de formació professional. Aquesta dada reafirma la gran aposta d’aquests centres: oferir formació inicial de qualitat a tots aquells joves que volen introduir-se al mercat laboral del sector agroalimentari, un dels principals motors econòmics de Catalunya. Segons l’últim informe elaborat per ACCIÓ, el sector agroalimentari genera un volum de negoci de 38.205 milions d’euros i compta amb 164.372 treballadors.

 

Les últimes dades recollides sobre la inserció laboral dels ensenyaments professionals en l’àmbit català també són molt rellevants. La percepció de relació entre estudis i feina dels cicles de grau mitjà del sector agrari i de les indústries agroalimentàries se situa al 76,8%, mentre que el tant per cent de contractes a temps complet és del 64,9%. Quant als cicles formatius de grau superior, destaquen especialment les xifres d’inserció laboral de la formació del sector agrari i de la indústria agroalimentària que arriben al 72,7%, i el percentatge de la relació entre estudis i feina és del 87,1%.

Infolleida