Les mascotes de CUNIPIC defensen el món rural 

13/07/2021

En Jordi, periodista (un conill-toy) i en Carles, pagès (un conill porquí), van viatjar, ahir, a la comarca del Pla de l´Estany per seguir amb la seva campanya de defensa del món rural.

Les dos mascotes de CUNIPIC, protagonistes del llibre pedagògic Catalunya Rural que han elaborat Josep Piqué i Xavi Llopart, van visitar les instal.lacions de la casa de colònies del Collell, on es feia la jornada de cloenda del Campus Xavi.

Sota un sol de justicia i una temperatura que s`enfilava gairebé els 35 graus, el conill-toy i el conill porquí van disfrutar veient els nens i nenes practicar l’ esport rei.

Vinguts de tota Catalunya, de poblets com Sant Jordi Desvalls, Casserres i Borredà o de grans ciutats com Barcelona, els centenars de progenitors que omplien els camps de futbol del Collell no podien disimular el seu orgull de pares, veient els seus petits “Messis” xutar la pilota.

La presència de les dos mascotes el campus Xavi va despertar l´interès de grans i joves. El conill-toy i el conill porquí van repartir més de dos-centes enganxines per posar al cotxe. La majoria de visitants  es van dur l`adhesiu que surt el conill porquí amb el lema: Defenso els nostres pagesos. El segon més sol.licitat va ser l la fura, l´Hug, amb l’ eslògan: Defenso el producte de Km 0.      

Els més joves volien adhesius i també pòsters, de defensa del món rural, per posar a l´habitació. El periodista, el conill-toy, escoltava divertit com els nens preguntaven amb interès a la mare o a l´avi que volia dir: Km 0 o  gestió forestal.

 

 

Durant el matí futbolístic, les mascotes de Cunipic van poder constatar que altres persones també defensen el món rural. Emocionat, un veí de Barcelona els hi va explicar que forma part d’ una cooperativa de gent conscienciada amb menjar producte de proximitat del Baix Llobregat.  Ada Parellada és un dels referents  d´aquesta iniciativa :  “Ara som  300 socis, hem d´arribar a 500 i obrim un supermecat de KM 0”-

La veu de l´Oscar Hernández, germà de Xavi, ex jugador del Barça, va posar punt i final a la estupenda jornada de maridatge entre futbol i ruralitat.

 

CATALUNYA RURAL, un llibre pedagógic i periodístic.

Aquesta  original campanya  estiuenca de sensibilització sobre el món rural català estarà recolzada per la publicació, a la tardor del 2021, d’un llibre pedagògic per a les escoles titulat: CATALUNYA RURAL.

 

El CEO DE CUNIPIC, Josep Piqué,  i el periodista especialitzat en el món rural Xavier LLopart han unit esforços i decidit que és hora que els alumnes puguin volar, lluny de les parets de la ciutat fins a una Catalunya deshabitada però plena d’oportunitats.

 

El periodista Xavier Llopart ha agafat les mascotes de CUNIPIC, les ha humanitzat i fet protagonistes d´aquest treball periodístic i pedagògic.

 

Les mascotes protagonistes del llibre CATALUNY RURAL explicaran que és una escola rural; que a Catalunya hi ha maneres diferents de parlar el català; que hem de recolzar a la nostra pagesia ; que existeix tot un món cultural lluny de la capital catalana o que molts poblets desconeguts són terra d’oportunitats econòmiques i turístiques.

 

Infolleida