L’Escola Els Planells d’Artesa de Segre fa difusió del Túmul de Seró amb una representació teatral

20/12/2017

Tradicionalment, l’escola sempre ha treballat en la difusió del seu entorn més immediat. Des que es va descobrir el Túmul de Seró, l’any 2007, amb les obres del canal Segarra-Garrigues, l’interès del centre per aquest element patrimonial prehistòric tan rellevant va portar primer a l’adopció del monument (2014) i, des del curs passat, s’està desenvolupant un projecte d’apadrinament.

El projecte està enfocat de forma que el principal objectiu és que l’alumnat de cinquè, a partir de l’estudi i coneixement previ del monument, en desenvolupin activitats de difusió. Així, mentre el grup de 5è actual ja està preparant les seves pròpies activitats, el de 6è ha tancat les que va iniciar el curs passat amb la representació teatral d’avui. Al matí s’ha fet una sessió per a la resta de l’alumnat de l’escola, mentre que a la tarda n’hi hagut una altra oberta a les famílies i al públic en general. En aquesta segona, hem comptat amb la presència de l’alcalde del municipi, Sr. Mingo Sabanés, i de la presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Sra. Concepció Cañadell, entre altres representants d’entitats municipals i comarcals vinculades amb el centre o el projecte.

La representació “Apadrinament del Túmul de Seró” ha estat creada pel mateix alumnat i s’han treballat diferents matèries curriculars durant la preparació. En resum, explica la història dels megàlits exposats a l’Espai Transmissor del Túmul de Seró des de la seva construcció, fa uns 5.000 anys, passant per la reutilització com a túmul funerari, fins als nostres dies, amb el seu descobriment i la construcció del museu que acull les restes. Amb la representació es compleix un dels principals objectius del projecte: divulgar el monument i l’espai que l’alberga.

Entre altres, cal destacar l’especial col·laboració del Camp d’Aprenentatge de la Noguera, que ha facilitat accessoris i vestuari per ambientar millor les escenes prehistòriques.

 

Infolleida