L’estabilització del talús de l’Espígol de Gerb es preveu la setmana que ve 

13/01/2022

L’ajuntament de Gerb es va reunir, aquest dimecres, amb els tècnics que s’encarregaran de la instal·lació de la xarxa d’ancoratge al talús de l’Espígol, unes tasques que es preveu que s’iniciïn la propera setmana. Cal recordar que els sensors que es van instal·lar per estudiar el moviment del talús han fet activar les alarmes en tres ocasions 

Després que s’activessin les alarmes dels sensors col·locats per estudiar el moviment del talús de l’Espígol de Gerb, l’ajuntament de la vila es va reunir, aquest dimecres, amb els tècnics per tal d’estudiar els passos a seguir. Així, s’hi instal·larà una xarxa d’ancoratge al voltant de la part superior, per tal de segellar-la.

 

Cal recordar, que les alarmes, que es van col·locar el passat mes de desembre, s’han disparat ja en tres ocasions, l’última el passat 6 de gener. Per aquest motiu, i tenint en compte la urgència de la situació, es preveu que les tasques s’iniciïn la propera setmana.

 

Cal tenir en compte que, en el cas que la roca es desprengués, es fraccionaria durant la caiguda i, els fragments, arribarien a peu de carretera i fins les façanes més properes i, és per això, que des del consistori s’ha alertat als veïns i veïnes més propers a la zona.

Ariadna Sanchez Ber