Lleida, Balaguer, Tàrrega, Mollerussa i Alcarràs, amb xifres de toc de queda

20/07/2021

El Govern demanarà avui al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la pròrroga del toc de queda en aquells municipis de 5.000 habitants que tinguin una incidència acumulada de més de 400 casos de Covid en els últims set dies, que amb la resolució actual a Lleida afecta Alpicat, Tremp, Solsona i la Seu.

Amb les dades d’ahir, Solsona (amb una incidència de 301 casos) i Alpicat (361) quedarien fora de la mesura, mentre que a la Seu (891) i Tremp (533) s’afegirien Lleida (409), Balaguer (544), Tàrrega (495), Mollerussa (528) i Alcarràs (403).

El Govern va apostar per aprovar confinaments selectius de 7 dies prorrogables i demanar l’aval judicial cada setmana. Per la seua part, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va dir que “del toc de queda veurem algun fruit d’aquí a una setmana, però lògicament, per poder baixar aquesta incidència necessitarem més d’una setmana, de dos i de tres”, va afirmar. Si bé el confinament nocturn ajudarà a reduir els contactes entre joves, va confessar que “no s’enganya” i que molts d’aquests continuaran en l’entorn privat.

SEGRE.COM