Lliurament de guardons del 31è Premi de Narrativa Breu d’Artesa de Segre

10/06/2021

El diumenge 6 de juny a la sala del teatre Cubbtural d’Artesa de Segre, es va fer l'acte de lliurament de premis del 31è Premi de Narrativa Breu d'Artesa de Segre.

L'escriptor convidat en aquest certamen va ser en David Marín Rubio. Es va comptar amb la presència de Mingo Sabanés, alcalde d'Artesa de Segre, la vicepresidenta de la Diputació de Lleida, Estefania Rufach, el president del Consell Comarcal de la Noguera, Miquel Plensa, la regidora de cultura de l’ajuntament d’Artesa de Segre, Maria Cusola i la coordinadora del premi i directora de la biblioteca d'Artesa, Josefina Solans. Els acompanyaments musicals van anar a càrrec de les guitarristes Edna Fontanet i Ona Vilana, alumnes de l’Escola Municipal de Música d’Artesa de Segre. Es va agrair la tasca altruista del jurat dels premis. Aquest any ha estat format per: Carme Barril, Glòria Farré, Vicenç Fornons, Joana Jiménez, Meritxell Marimon, Teresa Vilanova i els professors del Cicle Mitjà de Primària de l’Escola Els Planells d’Artesa de Segre, coordinats per Ester Serés.

El concurs de Narrativa Breu és un premi anual. Les obres participants han de ser en català, inèdites i originals, i s’han de presentar d’acord amb les condicions establertes en les bases.

S’estableixen 8 categories. Els guanyadors en les tres primeres categories: Cicle Inicial, Cicle Mitjà i Superior d’Educació Primària, tenen lots de llibres i obsequis, en la quarta  categoria: Primer cicle d’ESO, el 1r premi 100 € i lot de llibres, en la cinquena categoria: segon cicle d’ESO, 1r premi 100 € i lot s de llibres, en la sisena categoria el 1r premi 150 € i lot  de llibres, en la setena categoria el 1r premi 300 € i lot de llibres i en la vuitena (més de 60 anys)  el 1r premi 300 € i lot de llibres. Tots els accèssits obtindran lots de llibres i obsequis.

Els Guanyadors del 31è Premi de Narrativa Breu han estat: en la 1a categoria Regina Roset i Sabartés d’Artesa de Segre, amb l’obra “La Mia i la seva germana Maria”, 2a categoria: Cicle Mitjà de Primària, Iris Porta i Ros d’Artesa de Segre, amb “L’amistat i els cavalls”, 3a categoria: Cicle Superior de Primària, Urgell Montané i Gatell de
Foradada, amb l’obra “Imaginació al poder!”,  4a categoria: 1r Cicle d´ESO, “Prou, aquí i ara!”  de Marc Guàrdia i Gonzàlez d’Artesa de Segre, 5a categoria: 2n Cicle d´ESO, “El llop sense caputxa” de Biel Farré i Solà d’Artesa de Segre, 6a Categoria, “T’escric a mi”, Edna Fontanet i Vilanova d’Artesa de Segre, la 7a Categoria ha estat declarada deserta  i la 8a Categoria: Més de 60 anys, “El ganxo” d’Henar Galan i Mañas de Figueres.
Infolleida