Llum punxada i plantació de maria a la casa de l'incendi de Balaguer

15/01/2021

Els Mossos d’Esquadra van trobar una plantació de marihuana i la llum punxada a la casa que dimarts a la matinada es va incendiar a la plaça Sant Salvador de Balaguer i en què tres persones d’una mateixa família van resultar ferides (vegeu SEGRE d’ahir). La policia catalana ha obert una investigació i ha imputat un dels inquilins que van resultar ferits pels delictes contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric. L’investigat és l’home que resideix a la segona planta amb la seua parella i quatre fills. Al primer pis de l’immoble viuen els seus pares, que són els altres dos ferits. L’home va resultar intoxicat pel fum mentre que la dona, que té problemes de mobilitat i que es va refugiar al balcó, es va fer policontusions, pel que sembla, quan va saltar al carrer amb l’ajuda d’un altre veí per escapar-se de les flames.

Després de l’incendi, que es va declarar a les 2.39 hores i que no va poder ser controlat fins a les 4.46 hores de la matinada, els Mossos d’Esquadra i els Bombers van trobar que a la tercera planta hi havia oculta una plantació amb un centenar de petites plantes de marihuana i que disposava d’una instal·lació elèctrica preparada amb llums i altres elements. També van comprovar que la llum estava punxada.

Aquests dos elements van derivar en l’obertura d’una investigació policial, per identificar el responsable de la plantació i determinar si el foc va ser causat per una sobrecàrrega de la xarxa (vegeu el desglossament). L’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, ja va afirmar dimarts que s’hauria produït per causes elèctriques com un curtcircuit o una sobrecàrrega. Els afectats van ser reallotjats per la Paeria i el consell comarcal.

Inspecció avui d’especialistes de Mossos en focs estructurals

La investigació se centrarà ara a determinar si en la connexió il·legal trobada es va produir una sobrecàrrega que va causar l’incendi. Per aquesta raó, avui es desplaçaran a la capital de la Noguera agents de la policia científica especialitzats en incendis estructurals. Val a recordar que l’incendi va calcinar el primer pis i va afectar parcialment les plantes superiors.

Tècnics de l’ajuntament de Balaguer van revisar dimarts l’edifici, que no pateix danys estructurals.

SEGRE.COM