Menàrguens dona fins dilluns per estabilitzar la Sucrera

28/07/2021

L’ajuntament de Menàrguens ha donat setanta-dos hores al propietari de la Casa Gran de la Sucrera de Menàrguens per executar obres d’estabilització a l’immoble després que dilluns a la tarda s’enfonsés una part de la teulada. L’alcaldessa, Ana Maria Calvís, va explicar que l’edifici, declarat Bé Cultural d’Interès Local (BCIL), és de titularitat privada i “ha de ser el propietari el que actuï de manera immediata per evitar danys majors”, va dir.

Va afegir que si a partir de dilluns no s’ha dut a terme cap actuació el consistori estudiarà la manera de protegir aquest patrimoni industrial. “És evident que defensarem la Casa Gran de la Sucrera i estudiarem com fer-ho per preservar aquest patrimoni únic de Menàrguens”, va afirmar.


Part de la teulada de la Casa Gran de l’antiga fàbrica es va desplomar dilluns passat

Segons Calvís, és necessari que les administracions també apostin per la preservació d’aquest tipus d’immobles ja que un ajuntament com el de Menàrguens no pot assumir unes obres de tal envergadura per consolidar i rehabilitar un edifici d’aquestes característiques.

“Iniciarem tots els tràmits per sol·licitar que aquest edifici històric sigui restaurat al més aviat possible”, va assenyalar. Va afegir que ara l’urgent és consolidar els elements de la teulada que han quedat drets i retirar tot el material que es va enfonsar.

L’edifici de la Casa Gran de la Sucrera allotjava les oficines de la fàbrica de sucre d’estil nouecentista, té cinc plantes de cinc-cents metres quadrats cadascuna i es caracteritza per la seua façana amb maons rojos. L’industrial de Barcelona Manuel Bertrand va instal·lar el 1899 la fàbrica de remolatxa a Menàrguens.

SEGRE.COM