Més de 40 entitats han participat a la Firaentitat’s 2021 a Balaguer

08/10/2021

L'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, a través del Pla d'Acció Comunitària que dinamitza la Taula d'Entitats de Balaguer, i amb la col·laboració de la Paeria de Balaguer, van celebrar la Firaentitats'21 el diumenge 2 d’octubre de 2021.

Aquesta trobada comunitària que ja fa més de 19 anys que es fa a Balaguer, aplega les associacions, entitats i serveis del municipi. Aquest any hi han col·laborat més de 40 associacions i entitat, i també diversos serveis públics, socials, de salut, d'ocupació, com l'Àrea de Promoció Econòmica i Ocupació de la Paeria de Balaguer, el Servei de Rehabilitació Comunitària de Salut Mental, l'Oficina d'Inclusió i Diversitat dels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera i l'Àrea Comunitària del CAP de Balaguer.

 

La consellera de l’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, Anna Maria Calvís, va  destacar que “el nivell d’activitat de les associacions i entitats d’un territori posa de manifest el grau de cohesió social i d’implicació ciutadana i des del Consell Comarcal de la Noguera sempre hem donat suport a les entitats i associacions de la comarca, i hem fomentat l'esperit participatiu en benefici de la comunitat. I la nostra voluntat és continuar col·laborant amb el teixit associatiu de la comarca, perquè les vostres iniciatives fan xarxa entre les persones, aquesta xarxa tan necessària per assolir una societat més justa i inclusiva que també volem per a la Noguera”.

 

A la fira s'ha pogut gaudir de diferents espais com l'Espai Altaveu amb diverses actuacions, l'Espai Fem-ho amb diferents tallers, l'Espai Infants Actius on s'han fet manualitats i activitats infantils, l'Espai el Món a les teves Mans on diferents col·lectius de Balaguer ens han ofert l'Exposició “Àfrica a les teves mans”, i l'Espai Som Comunitaris, per conèixer els serveis públics que treballen comunitàriament a la comarca.

 

També hi havia l'Espai Sabeu què PDC? on l'entitat guanyadora del Concurs de Suggeriments Solidaris donava informació sobre la fira, sobre el programa de ràdio Més enllà del Nas i la Taula d'Entitats de Balaguer i venia números pel sorteig de la Cistella Solidària.

 

Per organitzar la fira s’ha comptat amb les entitats i serveis públics que participen activament a la Taula d'Entitats de Balaguer, que són unes 15, i gràcies al seu esforç ha estat possible organitzar la fira i desenvolupar-la durant el diumenge al matí gràcies també  a les persones que voluntàriament han aportat el seu temps fer que la jornada fos un èxit.

Infolleida