Més de 80 persones voluntàries de la Noguera col·laboren en el Gran Recapte d’Aliments 2021

25/11/2021

Durant els dies 19 i 20 de novembre en diferents supermercats de Balaguer ha tingut lloc l’inici de la campanya del Gran Recapte d’Aliments 2021, impulsada pel Banc dels Aliments.

 

Com cada any, l'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera va donar suport al Gran Recapte, organitzant grups de persones voluntàries per informar la clientela dels supermercats de com es podia col·laborar en aquesta iniciativa solidària.

 

Després d’haver fet una crida a la ciutadania en general i també des dels diferents serveis de l’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, que es van posar en contacte amb les entitats i persones amb qui treballen. En total es van sumar a la campanya més de 80 persones voluntàries entre les que venien a tall individual  i les que provenien de les següents entitats, serveis i centres educatius:

 

CE Gaspar de Portolà,

IES Ermengol IV de Bellcaire d'Urgell,

Escola Vedruna de Balaguer,

Associació Reintegra,

Associació Africana de la Noguera,

Associació Fulado,

Associació Salut Mental La Noguera,

Associació Dona Pas,

Associació Chabab Al Amal,

Església Evangèlica Paraula de Fe,

Participants del programa Ubica't de l’Àrea d'Ocupació de la Paeria de Balaguer

Alumnes del curs de Monitor/a de Menjador Escolar,

Pis d’Inserció Laboral Isard

Centre Antares

Participants del programa Treball i Formació del Consell Comarcal de la Noguera,

Creu Roja,

Càritas,

i Consell Comarcal de la Noguera.

 

L’Àrea dels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera va organitzar els grups de persones voluntàries per cobrir els diferents torns d’atenció de 3 h entre les 10.00 h i les 21.00 h, als Supermercats Bon Àrea, Caprabo, Dia,  Lidl i Plus Fresc, mentre que a Mercadona els va organitzar Càritas Parroquial de Balaguer.

 

Aquest any, igual que en el Gran Recapte del 2020, per raons de seguretat i higiene l'aportació no és d'aliments físics sinó econòmica a través de vals per valor de 3€, 5€, 10€, 15€, 20€, 25€ o 50€, que es poden adquirir a la mateixa caixa on es paga la compra. S’hi podrà fer donatius fins al 27 de novembre de 2021.

 

Aquests diners van destinats a comprar aliments per al Banc dels Aliments, que posteriorment seran dipositats, aquí a Balaguer, al local del Projecte Àgape, gestionat pels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, amb el suport de Càritas Parroquial de Balaguer i Creu Roja La Noguera, al qual es deriven les famílies amb necessitats bàsiques d'alimentació.

 

Malgrat que encara no es tenen dades dels fons econòmics recollits, la valoració des dels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera és molt positiva, perquè les dos jornades de voluntariat van funcionar molt bé i la població es va veure animada a col·laborar en aquesta causa solidària.

 

Infolleida