Més de vint explotacions lleteres tancades en un any 

06/06/2022

En un any han tancat 26 explotacions lleteres, passant d’haver-hi 406 ramaders actius a 380. La crisi dels preus, sumada a l’augment de costos de producció, ha provocat un increment de sacrificis de més del 13,4% en els últims mesos. Des del sector afirmen que, per tal de garantir la rendibilitat i continuïtat de les granges, el preu de la llet ha de pujar als lineals 

Malgrat que durant els últims mesos el preu que reben els productors per litre de llet ha augmentat lleugerament, aquest creixement no arriba a cobrir els costos de producció, així ho denuncien les organitzacions agràries què, manifesten, segueixen perdent diners per treballar. 

 

La crisi dels preus està provocant, doncs, un augment dels sacrificis de caps de bestiar, que ha estat de més d’un 13% durant els últims mesos, així com la desaparició d’explotacions ja que en un any han estat 26 les que han hagut de tancat. 

 

Així, des de JARC apunten que, si es vol revertir la situació, el preu de la llet ha de pujar als lineals per tal que els ramaders puguin rebre un preu que garanteixi la rendibilitat i continuïtat de les seves granges. 

 

Ariadna Sanchez Ber