Mont-rebei porta quatre mesos tancat i sense data per reparar el despreniment de Corçà

08/03/2021

Empresaris de la Vall d'Àger es mostren preocupats per la paralització de les obres i la proximitat de Setmana Santa, cosa que pot agreujar la crisi

Quatre mesos després de l’últim despreniment de roques al camí del congost de Mont-rebei, en el límit entre els municipis d’Àger i Sant Esteve de la Sarga, els tres accessos al congost continuen tancats i no hi ha una data per reparar el tram afectat del sender. Una situació que manté en suspens els empresaris turístics de la Vall d’Àger, que veuen com s’aproxima la Setmana Santa i temen que els seus negocis es vegin doblement afectats, tant per la crisi sanitària com per la “paràlisi” de les administracions per actuar a la zona i reobrir els accessos.

“Estem molt preocupats perquè no s’està fent res i els nostres negocis perillen. Veiem que no hi ha intenció d’actuar i si finalment aixequen el confinament comarcal per Setmana Santa tampoc podrem treballar perquè el congost estarà tancat”, va explicar Enric Maestre, titular d’una empresa turística.

Una quinzena de propietaris de bars, empreses, allotjaments turístics, càmpings, cases rurals i diversos serveis de la Vall d’Àger es van reunir ahir a l’accés de Corçà per reclamar celeritat en els treballs d’estabilització de manera que es puguin obrir com més aviat millor els accessos. “Passarà Semana Santa i encara estarem igual i el més preocupant serà quan hi hagi més mobilitat i no puguem treballar”, va dir David Castellano, titular d’un bar d’Àger. La Diputació es va comprometre al desembre a reparar el tram de 50 metres enfonsat del sender per l’allau de roques, uns treballs que suposen una inversió de més de 82.000 euros.

SEGRE.COM