Montgai farà un alberg municipal a la primera planta de La Fassina

13/12/2023

Acollirà temporers, participants en fires i dones víctimes de violència de gènere

L’ajuntament de Montgai ha aprovat el projecte de millora i rehabilitació de la primera planta de Cal Cassó, més coneguda com La Fassina, on preveu habilitar un alberg municipal, segons va explicar l’alcalde, Jaume Gilabert. Tindrà cinc habitacions amb banys individuals i un espai comú amb cuina i menjador.

L’objectiu és que aculli treballadors temporers mentre busquen habitatge si són de llarga estada i a participants en fires i esdeveniments de la població com la Fira del Sabó o el Montgai Màgic, que reuneix a la localitat mags i magues durant diversos dies. Gilabert va explicar que també pot servir per donar empara a dones que hagin patit violència de gènere.

Les obres suposaran una inversió que ronda els 147.000 euros, dels quals el 95% es finançarà amb subvencions del Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat, mentre que el 5% restant l’aportarà el consistori, va indicar Gilabert. El projecte passarà pel ple d’aquest mes, en el qual es preveu aprovar el pressupost de l’any que ve. Amb aquesta previsió, Gilabert va indicar que sortirà a concurs al gener, i al febrer o març s’adjudicarà ja que la intenció és que a finals del primer semestre del 2024 estigui acabat i en servei.

Gilabert va explicar que a la planta baixa de l’edifici s’ubica el Centre de Serveis de la Gent Gran, tot i que també serveix per celebrar altres activitats. De fet, la intenció final és que La Fassina es converteixi en un centre de dinamització social per reactivar l’activitat local tant social com econòmica, ja que també és punt de trobada de jornades tècniques. L’ajuntament ja ha fet diverses millores tant a l’edifici com a l’entorn per potenciar-lo com a punt de trobada i dotar-lo de tots els serveis.

SEGRE.COM