Neix la Cuvée Brut Nature, el cava de Castell del Remei

29/10/2019

Aquest Cava Brut Nature Reserva està elaborat amb tres varietats tradicionals, xarel·lo, macabeu i parellada

Castell del Remei presenta La Cuvée, el seu cava Brut Nature, per a celebrar les properes festes. Aquest cava està elaborat amb tres varietats tradicionals, xarel·lo, macabeu i parellada, totes elles procedents de vinyes emparades en la DO Cava. Castell del Remei és el celler que ha escrit la història del vi català, ja que va ser la primera elaboradora de vins fins de criança de Catalunya i la pionera a concebre's segons el model del châteaux bordelès.

 

La Cuveé consta d'una acurada selecció de vins a la qual no se li afegeix sucre per a aconseguir el Brut Nature i als quals se'ls hi dóna una llarga criança, d'un mínim de 15 mesos, per a obtenir la fina bombolla d'un Reserva. Aquest cava és d'un color groc pàl·lid amb reflexos verds, amb un fi rosari de petites i persistents bombolles que formen una marcada corona, com correspon al seva artesanal i pausada elaboració. Amb intensa aroma, elegant i net, desplega en nas unes notes afruitades de poma verda i cítrics, amb un fons molt agradable de molla de pa, fruits secs i lactis -fruit de la segona fermentació en ampolla-. En boca té un gran equilibri entre el grau alcohòlic i l'acidesa, a més del component gras de les lies de la criança que li doten d'amplitud i una agradable persistència. 

Les ampolles d'aquest cava compten amb sis xapes diferents, que recullen l'essència històrica d'aquest celler, situat en un enclavament privilegiat, i que va iniciar la seva activitat vinícola a finals del segle XVIII.

Infolleida