Nou fons medieval a l’Arxiu Comarcal

22/02/2017

L’Arxiu Comarcal de la Noguera recupera un fons del municipi de Os de Balaguer, que data de l’època medieval i que es converteix així en un dels dos únics fons d’aquella època que conté l’arxiu

L’Arxiu Comarcal de la Noguera incorpora un nou fons molt important per la documentació històrica. Es tracta d’uns pergamins i articles que daten del 1328, època medieval, fet que els converteix en un dels únics que es mantenen d’aquella època, ja que actualment a la Noguera només n’hi ha quatre.

 

Amb la incorporació d’aquest nou fons, l’ajuntament de Os de Balaguer és converteix en el número 27 de la comarca en ingressar la seva documentació al arxiu. Tot i això, el material que ha adquirit actualment l’arxiu és nomes una petita part de tota la documentació que té l’ajuntament de Os de Balaguer.

 

Tant des de l’arxiu com des de l’ajuntament, consideren que aquesta iniciativa és molt positiva, ja que permetrà preservar la documentació, aconseguint la millor conservació per tal que perduri en els anys. A més a més, des de l’arxiu han creat un fons web que permet consultar l’arxiu de cada municipi per via internet.  

Ariadna Sánchez