Nova pavimentació al carrer Major de Butsènit d’Urgell a càrrec de la Diputació de Lleida dins del projecte Paisatges de Ponent

10/05/2021

Aquest mes de maig es realitzaran unes actuacions de millora al paviment del nucli de Butsènit d’Urgell, a Montgai. Aquestes actuacions estan cofinançades per fons FEDER, la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Montgai, dins del projecte Paisatges de Ponent, i compten amb un import d’adjudicació de 6.767,53 €.

 

Aquesta actuació de millora del paviment es farà des de la plaça de l’Església fins al portal adovellat que trobem al carrer Major. L’objectiu, més enllà de la recuperació del nucli de Butsènit, és la millora estètica d’un espai que a mig termini es preveu que pot acollir visitants que tinguin ganes de conèixer els valors patrimonials, naturals, històrics d’aquesta zona, ja sigui per conèixer les excel·lents pintures barroques de l’església, la Serra de Bellmunt-Almenara o altres elements d’interès.

 

Aquesta actuació no solament representarà una millora per als futurs visitants, sinó també per als mateixos veïns, que són els que hi viuen tot l’any.

 

Les obres a realitzar consisteixen de forma general en:

  • Repicar el paviment existent d’aproximadament 15 cm de gruix amb martell picador.
  • Excavació i retirada de runa i trasllat a l’abocador.
  • Afegir Tot–U artificial i compactar (10 cm).
  • Afegir 15 cm de formigó amb fibra acabat amb formigó imprès amb el mateix dibuix que a la plaça de l’Església.
  • Adaptació de reixetes i tapes de comptadors d’aigua.
Infolleida