Oberta la segona edició del Premi d’Àlbum Il•lustrat Vila de Térmens

30/09/2020

Com a novetat, les obres es podran presentar en format digital. La presentació d’originals es pot fer fins el 31 de desembre

La convocatòria de la segona edició del Premi d’Àlbum Il·lustrat Vila de Térmens està oberta fins el 31 de desembre, darrer dia en el qual es poden presentar les obres que optin al premi.

 

El premi el convoca l’ajuntament del consistori, té un import de 4.000 euros, i l’obra guanyadora es publicarà en una col·lecció especial. Amb aquest projecte, l’Ajuntament de Térmens fa una aposta per la cultura com a element dinamitzador de l’àmbit local i ho fa amb l’organització d’un premi d’àlbum il·lustrat que entronca amb la gran tradició d’il·lustradors i il·lustradores que tenim a Catalunya.

 

Pel que fa a la temàtica del premi, es valora especialment que els àlbums facin referència al món rural i al primer sector, que són els eixos de la societat i l’economia lleidatana. Tot i això, la convocatòria és oberta a totes les temàtiques i finalment el que el jurat valorarà serà la qualitat i l’originalitat dels treballs presentats, tant pel que fa als textos com a les il·lustracions.

 

L’alcaldessa de Térmens, Concepció Cañadell, destaca “l’elevada participació que hi va haver en la primera edició i, sobretot, la qualitat i el nivell dels participants, cosa que ens fa pensar en què va ser un encert l’aposta que el poble de Térmens va fer i fa per la cultura com a element dinamitzador de l’àmbit local”. “ L’organització d’un premi d’àlbum il·lustrat entronca amb la gran tradició d’il·lustradors i il·lustradores que tenim a Catalunya i que això es faci des d’un poble petit, com Térmens, creiem que té un valor especial”.

 

El jurat d’aquest primer Premi d’Àlbum Il·lustrat Vila de Térmens està format per professionals del món del llibre que, tots ells, estan vinculats directament o indirectament amb el poble de Térmens i amb les comarques lleidatanes. La Presidenta d’Honor del jurat del premi és la il·lustradora Roser Capdevila, i el president del jurat és l’escriptor, editor i mestre, Ramon Besora. També formen part del jurat l’impulsor de la llibreria L’Argonauta, Andrea Giovannoli, la bibliotecària i directora de la Biblioteca Pública de Balaguer, Núria Arbós; la directora de l’escola Alfred Potrony, Elisa Navarro; el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Térmens, Vicenç Pascual; l’especialista en premsa i màrqueting, Sílvia Rodríguez, el responsable d’Edicions Salòria, Marcel·lí Pascual, i la darrera guanyadora del premi, Natasha Domanova.

 

 

Tot i la gran quantitat d’il·lustradors i il·lustradores que té Catalunya hi ha pocs premis que reconeguin la feina que fan aquests professionals de la il·lustració. “Ens falten grans premis que reconeguin el treball que es fa a casa nostra en l’àmbit de la il·lustració i Térmens ha fet un pas molt important en la bona direcció”, destaca la il·lustradora i Presidenta d’Honor del premi, Roser Capdevila.  

 

Les bases del premi es poden descarregar de la web de l’ajuntament de Térmens (www.termens.cat) i el termini de presentació d’originals és el dia 31 de desembre de 2020.

 

La primera edició del premi la va guanyar l’artista Natasha Damanova amb l’obra El Sr. Mongeta, la Sabata i el Botó, escrita i il·lustrada per ella mateixa. L’obra es va presentar a Térmens el passat diumenge 13 de setembre coincidint amb la Festa Major del poble, una festa que enguany ha estat marcada per la Covid-19.

 

Infolleida