Oberta la tercera edició del Premi d’Àlbum Il·lustrat Vila de Térmens

28/09/2021

Les obres es poden presentar tant en format paper com en format digital. La presentació d’originals es pot fer fins al dia 31 de desembre

La convocatòria de la tercera edició del Premi d’Àlbum Il·lustrat Vila de Térmens està oberta fins al dia 31 de desembre d’aquest 2021, darrer dia en el qual es poden presentar les obres que optin al premi.

 

El premi el convoca l’ajuntament del consistori, té un import de 4.000 euros, i l’obra guanyadora es publicarà en una col·lecció especial de l’Editorial Meraki, un segell d’Edicions Salòria. Amb aquest projecte, l’Ajuntament de Térmens fa una aposta per la cultura com a element dinamitzador de l’àmbit local i ho fa amb l’organització d’un premi d’àlbum il·lustrat que entronca amb la gran tradició d’il·lustradors i il·lustradores que tenim a Catalunya.

 

Pel que fa a la temàtica del premi, es valora especialment que els àlbums facin referència al món rural i al primer sector, que són els eixos de la societat i l’economia lleidatana. Tot i això, la convocatòria és oberta a totes les temàtiques i finalment el que el jurat valorarà serà la qualitat i l’originalitat dels treballs presentats, tant pel que fa als textos com a les il·lustracions.

 

L’alcaldessa de Térmens, Concepció Cañadell, destaca “l’elevada participació que hi va haver tant en la primera com en la segona edició i, sobretot, la qualitat i el nivell dels participants, cosa que ens fa pensar en què va ser un encert l’aposta que el poble de Térmens va fer i fa per la cultura com a element dinamitzador de l’àmbit local”. “A més, des de Térmens volem que la influència del premi vagi més enllà d’aquest concurs i serveixi per portar més autors i il·lustradors a les escoles, així com nous projectes com ara l’impuls de la primera Passejada Poètica Musical en Família que s’ha fet a Catalunya i que properament també s’inaugurarà a Peramola”.

 

“Apropar els llibres i la poesia als més petits del poble és un dels nostres reptes i per això hem impulsat un seguit d’activitats que van en aquesta línea com són el Premi d’Àlbum Il·lustrat, la Passejada Poètica Musical en Família pensada i elaborada per l’escriptor Ramon Besora, o la proposta de regalar un lot de llibres a tots els nens i les nenes que naixen a la vila per tal que els pares i mares comencin a construir ben aviat la seva primera biblioteca”, segons Concepció Cañadell.

 

 

El jurat d’aquest tercer Premi d’Àlbum Il·lustrat Vila de Térmens estarà format per professionals del món del llibre que, tots ells, estan vinculats directament o indirectament amb el poble de Térmens i amb les comarques lleidatanes. La Presidenta d’Honor del jurat del premi és la il·lustradora Roser Capdevila, i el president del jurat és l’escriptor, editor i mestre, Ramon Besora. També formen part del jurat l’impulsor de la llibreria L’Argonauta, Andrea Giovannoli, la bibliotecària i directora de la Biblioteca Pública de Balaguer, Núria Arbós; la directora de l’escola Alfred Potrony, Elisa Navarro; el regidor de l’Ajuntament de Térmens, Vicenç Pascual; l’especialista en premsa i màrqueting, Sílvia Rodríguez, el responsable d’Edicions Salòria, Marcel·lí Pascual, l’editora de BindiBooks, Cristina Feliu, la responsable de la Biblioteca de Térmens, Tatiana Cercós, i la guanyadora de la darrera edició, Anna Font.

 

Tot i la gran quantitat d’il·lustradors i il·lustradores que té Catalunya hi ha pocs premis que reconeguin la feina que fan aquests professionals de la il·lustració. “Ens falten grans premis que reconeguin el treball que es fa a casa nostra en l’àmbit de la il·lustració i Térmens ha fet un pas molt important en la bona direcció”, destaca la il·lustradora i Presidenta d’Honor del premi, Roser Capdevila.  

 

Les bases del premi es poden descarregar de la web de l’ajuntament de Térmens (www.termens.cat) i el termini de presentació d’originals és el dia 31 de desembre de 2021.

 

La primera edició del premi la va guanyar l’artista Natasha Damanova amb l’obra El Sr. Mongeta, la Sabata i el Botó escrita i il·lustrada per ella mateixa, i la segona edició l’ha guanyat la il·lustradora Anna Font amb l’obra En Gafarró estrena barret que s’ha publicat aquest mes de setembre.

Infolleida