Obertes les inscripcions a la Cursa La Cordera, una de les més antigues de Catalunya

19/06/2018

La Cursa La Cordera d’Albesa ja ha obert inscripcions de cara a una nova edició, que se celebrarà diumenge 2 de setembre i que serà el 40è Memorial Josep Fontanet.

La prova inclourà curses de 10 i 5 kilòmetres puntuables per a la Lliga Ponent, a més d’una caminada de 5 i curses infantils. Les curses atlètiques i la caminada s’iniciaran a les 9 del matí i en acabar se celebrarà un esmorzar. Les curses infantils es faran a les 11.El centre d’operacions estarà ubicat a la plaça de La Pedrera i, com mana la tradició, el guanyador i la guanyadora rebran com a premi una cordera. També hi haurà una cordera per al primer classificat local i un premi especial per l'esprint a l'ermita de Sant Roc.

Aquesta prova, coneguda popularment com “la Cordera”, s’organitzava tradicionalment a Albesa el 16 d’agost, dia de Sant Roc, i estava concebuda com una cursa pedestre popular, lúdica, i molt competitiva on corrien joves sense preparació atlètica. El seu sentit era mostrar la potència i velocitat dels joves de la comarca i del propi poble, convertint-se en una veritable disputa -esportiva- entre les poblacions veïnes, però també entre els vilatans, ja que es disputaven dues curses, una oberta a qui volgués participar i una altra reservada exclusivament als joves d’Albesa. El nom li prové del premi: qui assolia en primer lloc la meta obtenia com a recompensa una cordera.

Una de les peculiaritats d’aquesta Cursa d’Albesa és la seva antiguitat. Efectivament, si la totalitat de curses pedestres populars -amb certa regularitat en el temps- que es documenten a Catalunya daten des de finals del segle XIX i tenen el seu auge al primer terç del segle XX, la Cursa La Cordera d’Albesa la documentem des de l’any 1590, en uns documents que denoten ja una llarga tradició.

Podeu trobar més informació de la cursa i fer la vostra inscripció a: http://corderaalbesa.wixsite.com/cordera.

Infolleida