Obliguen l’Ajuntament de Castelló de Farfanya a treure el monòlit en honor a Julià Babia

22/01/2018

El monòlit fou instal•lat el Febrer de 2017, en un acte de commemoració pels 30 anys de la mort de Julià Babia, militant independentista català conegut com “El Nen”

El passat mes de Febrer de 2017, amics, familiars i excompanys de Julià Babia, militant independentista de “Poble Lliure” mort en un accident de trànsit el 1987 a Castelló de Farfanya, van dur a terme un acte en homenatge als 30 anys de la seva mort. En l’acte, s’instal·là una fita prop de punt quilomètric on tingué lloc l’accident, per tal d’homenatjar-lo i tenir un punt de record  per a Babia. Aquest monòlit, però, serà retirat properament sota la demanda d’un jutjat, que obliga a l’Ajuntament de Castelló de Farfanya a treure’l.

 

La notícia sobre la retirada del monòlit ha generat certa indignació entre familiars i excompanys, que consideren que el monòlit es tant sols una forma d’homenatjar al seu company.

 

A partir d’ara, des de l’Ajuntament decidiran qui s’encarrega de treure el monòlit, que serà guardat o bé en un magatzem a Castelló de Farfanya o bé en mans de familiars de Julià.

Ariadna Sánchez