Os de Balaguer recupera el llibre ”Valors Catalans” en homenatge al savi pastor “Samot” veí d’aquesta vila de la Noguera

17/04/2018

Os de Balaguer presenta el llibre “Valors Catalans” novel·la escrita per Tomàs Guàrdia,”Samot”, savi pastor i autor de l’himned’aquesta vila de principis del segle XX

 

Ara la seva neboda Montserrat Forcat Guàrdia i la psicòloga Imma Purroy han recuperat “in memoriam” el manuscrit  i ha decidit editar-lo tot descobrint al gran públic la màgia i la poesia d’aquesta singular història que amaga un bon nombre de tradicions catalanes.

 

L’acte de presentació del llibre s’avança a la diada de Sant Jordi, i tindrà lloc el diumenge 22 d’abril a les 12 h  a la  plaça de la Font  d’Os de Balaguer.Aquesta iniciativa solidàriacontribuirà amb la venda del llibre a la captació de fons per l’associació AFANOC de nens amb càncer.

 

L’alcaldessa d’Os de Balaguer Estefania Rufachobrirà l’acte de presentació en el queparticiparan Montserrat Guàrdia neboda del autor i la psicòlogaImma Purroy  impulsores d’aquesta iniciativa que comptaran amb Alexandra Ferrero representant de l’AFANOC.

 

L’actuació del grup “Vent de Ponent“ i un vermut literari gratuït per a tots els assistents  posara fi aquesta presentació solidària  que s’avança a la diada de Sant Jordi i que omplira la població de llibres i de roses.

 

 

La novel·la amb pròleg del músic de Jarabe de Palo, Pau Donés, està inspirada a Os de Balaguer on Samot va nèixer. Lily Brick la reconeguda grafitera lleidatana ha estat l’autora de la portada del llibre.En aquest relat l’autor ens convida a endinsar-nos en l’amor, la alegría i la il·lusió fent una reflexió de vida.

 

Monserrat Forcat, neboda de l’autor, Samot, vol donar en aquest moment un impuls de motivació a la cultura catalana juntament amb la visió psicològica i emocional de la

psicòloga Imma Purroy.

Infolleida