Passar la nit a la primera planta de l'alberg de Balaguer

18/09/2024

El futur alberg del Molí de l'Esquerrà està en una zona inundable, però amb possibilitat de poder posar-hi llits, segons la Paeria

L’Agència Catalana de l’Aigua està disposada a poder fer compatibles passar la nit a la primera planta del futur alberg de Balaguer tot i els nivells d’inundabilitat establerts per la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, la qual cosa permetria posar llits en aquest pis. Segons Guifré Ricard, regidor d’Urbanisme, "encara que és un tema complicat", espera que la CHE acabi acceptant aquesta possibilitat, ja que la Paeria ha presentat al·legacions a l’últim informe de l’organisme en el qual reclama que es tinguin en compte els paràmetres amb els quals l’ajuntament justifica que els nivells d’aigua quedarien més reduïts.

El nou informe de la CHE descriu que la ciutat continua marcada per importants nivells d’inundabilitat, condicionant el futur alberg del Molí de l’Esquerrà. Per la seva banda, Lorena González, alcaldessa de Balaguer, va qualificar la setmana passada l’esmentat informe de la CHE com un "pas enrere". Mentrestant, les obres al Molí avancen, amb una inversió total de 643.000 euros, subjectes a canviar si finalment s'ha d’introduir la pernoctació al primer pis.
Infolleida