Penelles estrenarà 24 nous murals

30/03/2019

Penelles estrenarà 24 nous murals en parets i façanes amb motiu del Festival Gargar de Murals i Art Rural, que se celebrarà en aquesta localitat de la Noguera del 3 al 5 de maig. Amb l’objectiu d’atansar l’art urbà al món rural, la cita arriba a la quarta edició després de rebre 242 sol·licituds i haver seleccionat els projectes de 24 artistes procedents de Lleida, Barcelona i països d’Europa (França, Regne Unit o Grècia) i Amèrica (EUA, Mèxic, Veneçuela o Colòmbia).

Aquesta edició serà també la primera ocasió en què es durà a terme un pla renoved’algun dels 84 murals que llueixen en la població després de les tres primeres edicions. “És la gràcia de l’street art, que és efímer i algunes obres desapareixen”, va apuntar ahir la cofundadora del festival, Maria del Mar López-Pinto, juntament amb Jordi Solsona. Els dos van presentar el festival al bar Craft Barcelona, en ple Barri Gòtic de la capital catalana, on un dels exponents actuals de l’art de carrer, Zeso WF, va pintar un mural en honor del Gargar.

Artistes especialitzats en grafitis plasmaran les obres en 900 metres quadrats de parets de la localitat de Penelles. “Al final, no deixa de ser atansar l’street art, un món relacionat amb les grans ciutats, a un poble de quatre-cents habitants al mig del pla de Lleida”, va comentar Solsona. “Per Penelles passen ara més de 40.000 persones”, va afegir. El format del Gargar es manté igual que l’any passat, amb 24 artistes que ompliran de grafitis els murs elegits per l’organització. Aquest any serà el primer en què se substituiran obres d’anys anteriors que s’han deteriorat pel pas del temps. “La idea és que es conservin, però estem a Lleida i fa molt sol i també hi ha boira i per això algunes obres desapareixen”, va apuntar López-Pinto.

Una altra de les novetats serà un projecte social en col·laboració amb l’Associació Estel de Balaguer, que dóna suport a persones amb discapacitat intel·lectual. “Farem una exposició i pintarem un mural amb deu nens, que esperem que sigui el primer de molts”, va afirmar López-Pinto. Durant els tres dies del certamen hi haurà tallers per a nens i adults, concerts, exposicions, food trucks i cervesa artesana.

SEGRE.COM