Penelles fa una crida a propietaris de cases buides per posar-les en lloguer

30/11/2020

A través de la crida, que anima a propietaris de cases buides del municipi a posar-les en lloguer, l’Ajuntament de Penelles vol posar en marxa una borsa d’habitatge per tal d’aturar el despoblament rural. Actualment, al municipi hi ha un total de 30 cases deshabitades però que, per diversos motius, els propietàries no volen posar en lloguer, una imatge que es repeteix en molts municipis i a la que volen posar-hi remei i frenar, així, el despoblament 

Penelles ha fet una crida a propietaris de cases buides del municipi per posar els seus habitatge en lloguer. Amb aquesta crida, el consistori pretén posar en marxa una borsa d’habitatge amb l’objectiu d’aturar el despoblament rural mantenint el poble viu i accessible a tothom. El projecte s’emmarca en el programa impulsat per la Generalitat, que compta amb ajudes per facilitar l’accés a l’habitatge, fomentant la rehabilitació de cases en desús en pobles de menys de 500 habitants. 

 

Actualment, de les 200 cases que hi ha a Penelles, 30 estan deshabitades, una problemàtica que es repeteix a molts municipis i que suposa greus perjudicis per petits pobles que veuen, dia a dia, com creix el despoblament. 

 

Així doncs, Penelles ha posat en marxa un formulari per tal que els propietaris que tinguin cases deshabitades s’hi puguin inscriure i rebre més informació sobre el projecte de la Generalitat i de la futura borsa d’habitatge. 

Ariadna Sánchez